A grillsajt a világ egyik legfinomabb étele, de sajnos szendvicsben elkészítve már kicsit kiveri a kalóriabiztosítékot. Bár ezzel a recepttel a sajt maga nem lesz sem zsír-, sem kalóriaszegény, azért a szénhidrát kiiktatásával és egy kis karfiol beépítésével készíthetünk belőle nagyjából egészséges nassolnivalót. Ennyi pedig elég is ahhoz, hogy imádjuk!
https://www.instagram.com/p/BbxIs_FnzxI/?tagged=grilledcheesesandwich
Hozzávalók:
- egy közepes karfiol
- egy nagy tojás
- fél csésze reszelt parmezán
- egy evőkanálnyi olasz fűszerkeverék
- 2 vastag grillsajtszelet
Elkészítés:
Melegítsük a sütőt elő 230 Celsius-fokra. Daraboljuk fel a karfiolt akkorára, hogy fél rizsszemnyi morzsákat kapjunk – ha van zöldségaprítónk, itt most hatalmas segítség lehet. Ha nincs… hát akkor egy kicsit időigényes munka lesz, de megéri! Egy mikrózható tálban két percig melegítsük, majd kavarjuk meg. Ezután újabb 3 perces mikrózás következik, keverés, majd 5 perces mikrózás, keverés, és újabb 5 perc a mikrohullámú sütőben. Ezt azért végezzük így, hogy a karfiol megfelelően kiszáradjon – ha minden igaz, ilyenkorra már inkább morzsásnak kell lennie, mint masszának.
Várjuk meg, amíg a zöldségmorzsák kihűlnek, és adjuk hozzájuk a sajtot és a fűszerkeveréket. Keverjük hozzá a tojást, majd osszuk négy egyenlő részre a masszát, és egy sütőpapírra nagyjából kenyérszelet nagyságú téglalapokat készítsünk belőlük. Tegyük be a sütőbe.
15-18 perc alatt megsül aranybarnára, ekkor vegyük ki, és készítsük el a grillsajtszendvicset – magyarán, tegyük be két karfiollapka közé a sajtot. Tegyük vissza a sütőbe, majd addig süssük, amíg a sajt olvadni nem kezd.
Az ízélmény garantált, és szinte észre sem vesszük, hogy nem kenyérrel készítettük a szendvicset. Képet ide kattintva találhatunk az egészséges változatról.