Zabkása
Egy finom zabkását összeütni tényleg nem telik hosszú időbe! Ebben a cikkben leírtuk, mi hogyan készítjük, de a biztonság kedvéért álljon itt még egyszer: nagyjából egy bögrényi zabkását borítsunk be meleg vízzel, édesítsük ízlés szerint, és rakjunk hozzá egy tojásfehérjét, egy kis kakaót, majd főzzük addig, amíg kásássá nem válik. Amíg a zabkása magába szívja a meleg vizet, szeljünk fel gyümölcsöket, és kész is az egészséges reggeli!
Sajtos-hagymás rántotta
A tojás igazi szuperkaja, ha az egészségről van szó, ezért egy rántotta teljes kiőrlésű kenyérrel tökéletes választás lehet reggelire, sőt, akár még vacsorára is. Üssünk össze két-három tojást, szeljünk bele egy kis zsírszegény sajtot (akár feta is lehet!), majd karikázzunk fel egy kis póréhagymát, és előre melegített teflonos sütőben süssük meg.
Fotó: Unsplash/Gabriel Gurrola
Quesadilla
A quesadilla gyakorlatilag a mexikói melegszendvics, csak sokkal finomabb: a két búzalap közé tesszük azokat a töltelékeket, amelyeket viszont szeretnénk látni a kész szendvicsben, majd teflonos sütőben rápirítunk egy kicsit. Készíthetjük tonhalasan, csirkésen, sajtosan vagy zöldségesen, igazából teljesen attól függ, hogy milyen alapanyagaink vannak otthon.
Zsidó lecsó, azaz shakshuka
Ahány ház, annyiféle shakshuka, de a legegyszerűbb módja az elkészítésének mégis az, ha előre megpirítunk egy kis vörös- és fokhagymát kolbásszal együtt, majd mindezt beleöntjük egy edénybe, és ráöntünk egy egész paradicsompürét. A pürébe tehetünk még paprikát és friss paradicsomot is. Amíg melegszik, petrezselyemmel, oregánóval, sóval és borssal ízesítjük, majd tojást ütünk a tetejére, lefedjük, és megvárjuk, amíg a tojások megfelelő keménységűre főnek az ízlésünkhöz. Kenyérrel vagy pitával tálalhatjuk.