Konyha

Ez a 3 reggeli pofonegyszerű, és nagyon egészséges

A reggeli fehérjebevitel nagyon fontos, hiszen fehérjére van szükségük az izmainknak ahhoz, hogy fejlődni tudjanak. A következő reggelikben rengeteg a protein, nagyon egyszerű őket elkészíteni, és még kifejezetten finomak is – tökéletes választás mindegyik napindítóként!

Chiapuding

A chia kifejezetten szuperkajának számít, és bár hazai, kevésbé egzotikus hozzávalókkal is helyettesíteni lehet, pudingot egyikből sem tudunk csinálni. Pofonegyszerű elkészíteni, és előre is meg lehet csinálni, a chiának ugyanis szüksége van legalább 30 percre, hogy fel tudja szívni magát megfelelően a vízzel. Egy adag chiamagot öntsünk fel vízzel és tejjel (nagyjából kétszeres mennyiségben), édesítsük ízlés szerint, és adjunk hozzá fekete kakaót is. Miután a chia felszívta magát, gyümölccsel tálalhatjuk, olyan íze lesz, mint egy sima pudingnak.

Fotó: Pixabay/ CCO Public Domain

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

Rántotta

A tojásfehérjében rengeteg a fehérje, ezért a rántotta ideális reggeli. Magában azonban elég unalmas, így megbolondíthatjuk egy kis sajttal, hagymával vagy szalonnával, utóbbi módjával nem rontja a diétánkat. Teljes kiőrlésű kenyérrel egy teljes értékű reggeli válhat belőle.

Zabkása

Régen a zab a szegények eledele volt, ma viszont nagyon divatos reggelire zabkását enni. Nagyon egyszerűen elkészül, csak tojásfehérjét és vizet kell hozzáadni, meg persze édesítőszert ízlés szerint. Ha kicsit csokisabb eredményt szeretnénk, akkor rakjunk hozzá fekete kakaóport, és főzzük addig, amíg kásás nem lesz az állaga.