Konyha

Különleges karácsonyi likőr ínyenceknek – DIY karácsony

Karácsony közeledtével újból feltör bennünk a vágy, hogy szerettünket valami igazán egyedülálló ajándékkal lepjük meg. Évek alatt már szinte minden személyre szólót megvettünk neki, minden egyedit elkészítettünk saját kezűleg, és az élményajándékokon is túl vagyunk már. Ebben az esetben is lehetnek még új ötletecskék, amiket megvalósíthatunk néhány perc alatt. Ha szeretjük a kivételes formájú üvegeket, teljesen biztos, hogy akad a polcaink mélyén néhány különleges palack, melyek ajándékkészítésre inspirálhatnának minket.

A címkék eltávolítása után forró vízzel alaposan mossuk ki és öblítsük át az üvegeket.

Fotó: Török Júlia

Fotó: Török Júlia

A teljes száradás közben összeválogathatjuk kedvenc aprócska karácsonyi díszeinket, melyeket fel tudnánk használni a dekoratív hatás eléréséhez.

Fotó: Török Júlia

Fotó: Török Júlia

A palackba való finomságok keresésekor ízlés szerint válogassunk aromás, igazán látványos és kiváló minőségű élelmiszereket.

Fotó: Török Júlia

Fotó: Török Júlia

Az aszalt szilva és a mazsola kerülhet az üveg aljára, majd sorban a csipkebogyó és a fűszerek. Az öblös rész kitöltésére használjunk vékony karikára vágott narancs- vagy vérnarancsszeleteket!

Fotó: Török Júlia

Fotó: Török Júlia

Az üveget feltölthetjük kommersz, alacsony árkategóriájú császárkörtelikőrrel. Kis idő után összeérik a fűszerek aromájával, és példátlan ízvilágú karácsonyi italt kapunk.

https://www.instagram.com/p/BcWpOgphSJf/

Ajándéknak igazán egyedülálló meglepetés. De vigyázat, készítése és fogyasztása egyaránt függőséget okozhat!

Fotó: Török Júlia

Fotó: Török Júlia

Fotó: Kerepeczki Anna

Fotó: Kerepeczki Anna

Óvónő vagyok, vidéken élek, a Balatonnál. Szabadidőmben egyedi kérésre, személyre szólóan alkotok, fából és a természet kincseiből. Ötleteim megvalósításához a védelmet nyújtó, a családi összetartozás és szeretet szimbólumát, a házformát találtam a legszebbnek. A teremtett világ szépségei és azok kreatív újragondolása iránti szeretetemet ösztönző hatással szeretném továbbadni mások felé.