Konyha

Miért a kuszkusz az egyik legjobb köret a világon?

Ha unjuk már a rizst és a sült krumplit, érdemes újabb köretekkel kísérletezni, hogy minél változatosabb legyen az étrendünk. Rengeteg választási lehetőségünk van, amelyek közül a kuszkusz több szempontból is a legjobb megoldás lehet – mondjuk is, hogy miért.

A kuszkusz nagyon egészséges

Ez az Észak-Afrikában őshonos, de mára már az egész világon elterjedt tésztaféle búzadarából készül, méghozzá úgy, hogy az eredmény egy teljes kiőrlésű, rengeteg mindenre felhasználható köret lesz. A kuszkusz remek fehérjeforrás, a fehérjére pedig szükségünk van ahhoz, hogy egészséges legyen a bőrünk, fényes és erős a hajunk, és az izmaink megfelelő tápanyagellátásban részesüljenek. A kuszkusz segítségével azok is fehérjét vihetnek a szervezetükbe, akik nem esznek húst, hiszen ez teljesen vegánbarát élelmiszer.

Tele van rosttal

A rost elengedhetetlen a jó emésztéshez, mindenkinek fontos, hogy megfelelő mennyiségű rosttartalmú ételt vigyen be a szervezetébe. Ráadásul ha olyan ételt eszünk, amely rostokban gazdag, tovább eltelítődik a gyomrunk, és sokkal később leszünk éhesek, mint ha alacsony rosttartalmú étrendet tartanánk.

Nagyon könnyű elkészíteni

A legtöbb körettel ellentétben a kuszkuszt nem főzni, csak beáztatni kell, és mindössze tíz perc alatt elkészül. Ezzel az időszűkében lévő háziasszony legjobb barátja lehet. Ráadásul pontosan ezért nagyon egyszerű ízesíteni is, hiszen sem a só, sem a fűszerek nem főnek ki belőle, miközben elkészül, biztosak lehetünk benne, hogy a tészta magába szívja az ízeket.