Egészség

Házi praktikák a hátfájás kezelésére

Hátfájással a felnőttek 70 százaléka küzd. Nem kell rögtön fájdalomcsillapítót bevenni. Próbáljuk meg az alábbiakat.
Fotó: iStock.com/seb_ra

Fotó: iStock.com/seb_ra

Az egészségügyi problémák között gyakori közös elem az izomfájdalom. Időről időre a test különböző pontjain fordul elő. Oka lehet például a stressz vagy nem megfelelő testtartás. Szinte hihetetlen de borogatással hatásosan küzdhetünk a fájdalom ellen.

Ezzel borogassunk:

Gyömbér

A gyömbérgyökér a természetes gyógyító növények csoportjába tartozik és számos problémát képes kezelni, például a hátfájást is. Gyulladáscsökkentő hatása segít az izmok ellazulásában. A gyömbért össze lehet keverni egy kis eukaliptusz olajjal és bekenni vele a fájdalmas területet. Teaként is fogyasztható, mézzel. Rendszeres használata javít az izommerevségen.

Fokhagyma

A fokhagyma olaját érdemes használni. Kókuszolajjal vagy mustárolajjal keverj össze 8-10 gerezd fokhagyma pépet, és addig melegítsd, amíg barna nem lesz. Hűtsd le, és fürdés előtt hagyd a fájó területen 20-30 percig.

Bazsalikomlevél

10 levél bazsalikomot forralj fel egy pohár vízben addig, amíg a térfogata a felére nem csökken. Hűtsd szobahőmérsékletűre és ezzel az oldattal borogasd a fájó területeket. Vagy kend be vele a fájó területet, masszírozd a bőrödbe.

Jeges borogatás
A jeges borogatás az egyik legnépszerűbb otthoni kezelés hátfájás esetén. Csökkenti a fájdalmat, és a fennálló duzzanatot is. Alkalmazd a fájó részen 10-15 percig. A fájdalom enyhülése érdekében 1-2 óránként ismételd.

Meleg zuhany
A meleg vizes zuhany enyhítheti az izommerevséget, amely a legfőbb oka a hátfájásnak. Napi 10-15 percre feküdjön bele egy kád meleg vízbe. Nem csak a hátfájáson segít, hanem enyhíti a stresszel járó tüneteket is.