Egészség

Közeleg a tél, küzdjünk a betegségek ellen fokhagymával

A hőmérséklet egyre csak csökken, mi pedig sokkal könnyebben megbetegedhetünk a hideg időszakban. Ilyenkor érdemes minél inkább pótolni a vitaminhiányt, sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, ám kisebb trükköket is fontos alkalmazni, amelyekkel felturbózhatjuk az immunrendszerünket. Ilyen például a fokhagyma.

Gomba

Ha rendszeresen fogyasztunk fokhagymát, akkor biztosan csökkentjük az esélyét a gombás fertőzések kialakulásának. Ha pedig éppen gombás fertőzéssel küzdünk, akkor kifejezetten hasznos a fokhagyma, hiszen lényegesen segít a gyógyulási folyamat gyorsításában.

Fotó: iStock.com/photosimysia

Fotó: iStock.com/photosimysia

Immunrendszer

A fokhagymáról már régóta köztudott, hogy remek immunerősítő, ezáltal pedig képes szervezetünket ellenállóbbá tenni a fertőzésekkel, baktériumokkal, vírusokkal szemben. Nem véletlen, hogy rengeteg táplálékkiegészítő tartalmaz fokhagymát.

Cukorbetegség

A rendszeres fokhagymafogyasztás segíti a szervezetünket, hogy vércukorszintünk szinten legyen tartva. Sajnos magát a betegséget nem képes meggyógyítani, ám folyamatos szedésével sokkal kiegyensúlyozottabb állapotot tudunk elérni.

Megfázás

Ha azt érezzük, hogy kezdünk megbetegedni, és a megfázás tüneteit produkáljuk, vagy csak sok olyan emberrel vagyunk körülvéve, akik tüsszögnek, akkor mindenképpen kezdjünk el fokhagymát enni. Használatával ugyanis az orrunk kitisztul, csökken a hörgők dugulása, ráadásul még a torokfájás is enyhül. És mivel nem csak a betegségek kezelésére szolgál, így azok megelőzésére is remekül beválik.