Egészség

Így előzhetjük meg a megfázást és az influenzát természetes módon

Az ősz szépen lassan bekúszott az életünkbe, az éjszakák igencsak hidegek és a nappali napsütés sem olyan meleg már, hogy egy szál pólóban élvezzük. A hőmérséklet csökkenése pedig magában rejti annak veszélyét, hogy megfázunk, ráadásul az influenzaszezon is lassan megérkezik. Érdemes felkészülni és megelőzni az őszi, téli megbetegedéseket. Mutatunk néhány szuper módszert: így előzhetjük meg a megfázást és az influenzát természetes módon.

Alvás

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, az elegendő pihenés fontos az immunrendszerünk hatékony működéséhez. Azok az emberek, akik krónikus fáradságban szenvednek, fogékonyabbak a betegségekre.

Testmozgás

A rendszeres testmozgás és az immunrendszerünk erőssége között is kapcsolat van – az előbbi erősíti az utóbbit. A fizikai aktivitás segítheti a baktériumok kiürítését a tüdőnkből és a légutainkból, így csökkenhet az influenzás megbetegedés kialakulásának esélye.

Fotó: iStock.com/KatarzynaBialasiewicz

Fotó: iStock.com/KatarzynaBialasiewicz

Kézmosás

A kézmosás minden évszakban fontos, sokféle fertőzéstől megvédhet bennünket, ha rendszeresen, alaposan megmossuk a kezünket – például az influenzától is.

Étkezés

A megfelelő étkezés fontos a különböző betegségek megelőzése szempontjából is. Bizonyos élelmiszerek, mint például a fokhagyma, a hagymafélék, a citrusfélék és a hal is jó, ha az étrendünkben szerepel ahhoz, hogy megerősítsük a szervezetünket és elkerülhessük az influenzát.

Az influenza első tünetei alkalmával fontos, hogy felkeressük az orvosunkat és minél hamarabb elkezdjük a megfelelő kezelést. De ha felkészítjük a szervezetünket az influenzaszezonra és elég erős az immunrendszerünk, nagy eséllyel elkerülhetjük a kellemetlenségeket.