Egészség

3 öngondoskodó rituálé, hogy erősebb legyen az immunrendszerünk

A környezeti és időjárásbeli változásokat nem állíthatjuk meg – az immunrendszerünk védelme minden évszakban fontos, de az őszi és téli hónapokban érdemes fokozottabban odafigyelni. Ilyenkor a szokásos mindennapi menetrendünk is terhesebbnek tűnhet. Ha időben felismerjük azokat a helyzeteket, amelyek gyengítheti a fizikai egészségünket és a szervezetünk működését, akkor segíthetünk magunkon – például ezzel a 3 öngondoskodó rituáléval, hogy erősebb legyen az immunrendszerünk.

Stressz ellen: légzőgyakorlatok

Mi a teendő? Keressünk egy olyan jógacsoportot, ahol különösen figyelnek a légzőtechnikákra. Fontos, hogy az oktató valóban szakember legyen és valóban tudjon segíteni abban, hogy a stressz leküzdésében milyen légzőgyakorlatokra lehet szükségünk.

Mikor csináljuk? A legtöbb légzőgyakorlat általában csak néhány percet vesz igénybe, ami azt jelenti, hogy szinte bárhol, bármikor elvégezhetjük, ha szükségét érezzük.

Fotó: iStock.com/Poike

Fotó: iStock.com/Poike

Évszakra jellemző változások ellen: gyógynövények

Mi a teendő? Keressünk fel egy szakértőt, és kérjük ki a véleményét, hogy milyen gyógynövényekre, gyógynövényalapú készítményekre lehet szükségünk, majd tartsuk be az utasításokat azok elfogyasztására vonatkozóan.

Mikor csináljuk? Főleg az évszakváltások idején lehet fontosabb, de valójában bármikor kérhetjük a gyógynövények segítségét az egészségünk megőrzése érdekében.

Ülőmunkával, utazással járó kellemetlenségek ellen: jóga

Mi a teendő? A sok ülés nem egészséges. Keressünk magunknak egy jógaalkalmazást vagy videót, amit letölthetünk a telefonunkra és az ott található gyakorlatok segítségével könnyedén átmozgathatjuk magunkat néhány perc alatt – a legjobb, ha felkeresünk egy jógastúdiót és rendszeresen végezzük a különböző gyakorlatokat.

Mikor csináljuk? Főleg a nap végén lehet hatásos és eredményes, ha átmozgatjuk az izmainkat, de valójában bármikor csinálhatjuk, amikor időt tudunk rá szakítani.