Egészség

Ezt a 7 + 1 dolgot tegyük, ha fogyni szeretnénk – a szakértő szerint

Olyan egyszerűnek tűnik, mégis sokszor olyan nehéz megszabadulni azoktól a pluszkilóktól, amiket észrevétlenül szedtünk magunkra. Azt gondolnánk, amilyen gyorsan felszaladtak, olyan könnyen eltűnhetnek, csakhogy sajnos ez nem így van. A legtöbb esetben ugyanis nehezebb megválni a súlyfeleslegtől, mint szeretnénk. A szakértő szerint ezt a 7 + 1 dolgot tegyük, ha fogyni szeretnénk.

Ha fogyókúrára adjuk a fejünket, meglehet, hogy nagy fába vágjuk a fejszénket. Oda kell figyelnünk az étrendünkre, a mozgásra, általában az egész életmódunk megváltozik általa. Fontos, hogy helyes utat válasszunk, és okosan, tudatosan és türelemmel csináljuk a diétát, a rendszeres mozgás pedig elengedhetetlen. Ezt a 7 + 1 dolgot tegyük, ha fogyni szeretnénk – a szakértő szerint.

Fotó: iStock.com/Rawpixel Ltd

Fotó: iStock.com/Rawpixel Ltd

Kalóriaszámolgatás: Ha megtaláltuk a megfelelő diétát, nézzük meg, mennyi kalóriát enged naponta. És tartsuk magunkat ahhoz a mennyiséghez.

Teljes kiőrlésű szénhidrátok: Mivel valószínűleg csökkentenünk kell a szénhidrát- és cukorbevitelt, ha mégis ennénk pékárut, csak teljes kiőrlésűt együnk.

Figyeljünk a fehérjére: A megfelelő mennyiségű fehérje elfogyasztása fontos a szervezetünknek, az izomzatunknak.

Rendszeres testmozgás: Mindenképp szakítsunk időt rá, hetente legalább háromszor sportoljunk, de a legjobb a heti 4-5 alkalom lenne.

Mozogjunk mindennap: Az edzések mellett mindennap használjuk ki az alkalomadta lehetőséget a mozgásra, például lépcsőzzünk a lift helyett, vagy sétáljunk ahelyett, hogy buszra szállnánk.

Legyünk következetesek: A fogyás, főleg a tartós fogyás nem megy egyik napról a másikra. Ezért is fontos a türelem, no és a következetesség – változtassunk úgy a diétán és az egész kúrán, ahogy az a legmegfelelőbb a számunkra és a fogyás számára.

Készítsünk ütemtervet: Találjuk ki előre, hogy mikor eszünk, mit és mennyit, és ugyanígy írjuk be az órarendünkbe az edzéseket is.

Legyünk türelmesek: A kis eredmény is eredmény, ne akarjunk egy hét alatt 10 kilót fogyni. Ha beindul a fogyás, az már igazi siker.