Egészség

Mit tehetünk az őszi fáradtság ellen?

Az ősz sajnos, nem sajnos, de beköszöntött, így nem meglepő, ha sokan azt tapasztalják, hogy állandóan fáradtak, levertek, kedvetlenek, esetleg karikásak a szemeik. Nem meglepő, hiszen egyik napról a másikra sokkal kevesebb napfény ér bennünket. Ezekkel a tippekkel azonban felvehetjük a harcot az őszi fáradtság ellen.

Levegő

Még szerencsére egyáltalán nincs hideg, így egészségünk érdekében mindenképpen megéri kimerészkedni a szabadba. Ráadásul az ősz az az évszak, ami a legjobb lehetőségeket adja a nagy kirándulásokra, hiszen ilyenkor szeptemberben még egyáltalán nincs túl hideg, de ezzel egy időben már nincs hőség sem, ami elviselhetetlenné tenné a túrázásokat. Semmiképpen ne gubózzunk be a szobánk rejtekébe, hiszen ez is lehangoltsághoz és fáradékonysághoz vezethet.

Fotó: Unsplash/ Joanna Kosinska

Fotó: Unsplash/ Joanna Kosinska

Étkezés

Köztudott, hogy ahogy hűl a levegő, mi egyre inkább elkezdjük kívánni a nehezebb ételeket. Próbáljunk odafigyelni a mértékre, együnk sok zöldséget és gyümölcsöt. A magvak, az egészséges lisztekből, és nem finomlisztből készült ételek ráadásul sokkal energikusabbá fognak varázsolni minket, mint ha zsírban, olajban sült nehéz ételeket fogyasztanánk.

Zene

Apróságnak hangzik, pedig nagyon fontos lehet a zene szeretete, hallgatása, hiszen az idő lassan egyre borúsabb és hidegebb lesz, ráadásul korán kelésnél is egyre sötétebb lesz, ami előhozhatja rossz gondolatainkat. A zene mondhatni terápiás hatással van az emberre, így amikor nehezebben indul a napunk, már a kora reggeli készülődésnél is hallgassunk zenét, megéri.

Sport

Rengeteget számít a sok mozgás és a sportolás. Az őszi fáradtság ellen ráadásul kifejezetten hatásos, hiszen több energiánk lesz, és sokkal frissebbek leszünk a rendszeres mozgástól. Arról nem is beszélve, hogy az immunrendszerünket is nagyban hozzásegítjük ahhoz, hogy nehezebben gyűrje le egy vírus vagy baktérium.