Egészség

Így vegyük fel természetesen a harcot a hajhullással szemben

Bizonyos mértékig abszolút normálisnak számít a hajhullás, hiszen szakértők szerint naponta száz hajszálunk kihullik, még ha ezt mi nem is érzékeljük. Ha már ennél is több hajszáll hullik ki, azt valószínűleg mi is észrevesszük, és az valóban nem pozitív, ám szerencsére tehetünk ellene, ráadásul természetes módszerekkel.

Fahéj és méz

Melegítsünk fel két evőkanál extraszűz olívaolajat, majd keverjük el egy evőkanál mézzel és egy teáskanál őrölt fahéjjal. A kész „összeállítás” lesz a hajpakolónk. Oszlassuk el az egész fejbőrünkön és hajunkon, és zuhanysapkával befedve tartsuk rajta a pakolót 15 percen keresztül. Ha letelt a 15 perc, meleg vízzel és samponnal mossuk ki a hajunkból.

Fotó: iStock.com/vadimguzhva

Fotó: iStock.com/vadimguzhva

Avokádó és méz

Villával törjünk össze krémesre egy érett avokádót, majd keverjünk hozzá alaposan egy tojássárgáját, egy evőkanál mézet és egy evőkanál mandulaolajat. Az elkészült pakolást vigyük fel olyan módon a fejbőrünkre, hogy a hajszálakra is maradjon. Ezt hagyjuk rajta a fejünkön legalább egy órán keresztül, majd mossuk le.

Levendula

50 gramm szárított levendulát és 5 gramm szegfűszeget keverjünk el 2 és fél deciliter gyógyszertári tiszta alkoholban, az elkészült keveréket pedig tegyük lezárható üvegbe, és hagyjuk állni egy sötét és hűvös helyen 10 napig. Ezután nincs más dolgunk, mint az elkészült hajszeszt leszűrni, és rácsepegtetni a hajunkra. Akár mindennap használhatjuk.

Csalán és rozmaring

Készítsünk elő 1 liter vizet, és adjunk hozzá 7 evőkanálnyi száraz rozmaringot és 7 evőkanálnyi csalánt. Ezt az egészet forraljuk fel, majd mindenképpen hagyjuk kihűlni. Ezután szűrjük le, és az elkészült teával öblítsük át a hajunkat, és masszírozzuk fejbőrünket vele pár percig. Érdekes módon nem feltétlenül fontos ezután a hajunkat megmosni.