Fahéj és méz
Melegítsünk fel két evőkanál extraszűz olívaolajat, majd keverjük el egy evőkanál mézzel és egy teáskanál őrölt fahéjjal. A kész „összeállítás” lesz a hajpakolónk. Oszlassuk el az egész fejbőrünkön és hajunkon, és zuhanysapkával befedve tartsuk rajta a pakolót 15 percen keresztül. Ha letelt a 15 perc, meleg vízzel és samponnal mossuk ki a hajunkból.
Fotó: iStock.com/vadimguzhva
Avokádó és méz
Villával törjünk össze krémesre egy érett avokádót, majd keverjünk hozzá alaposan egy tojássárgáját, egy evőkanál mézet és egy evőkanál mandulaolajat. Az elkészült pakolást vigyük fel olyan módon a fejbőrünkre, hogy a hajszálakra is maradjon. Ezt hagyjuk rajta a fejünkön legalább egy órán keresztül, majd mossuk le.
Levendula
50 gramm szárított levendulát és 5 gramm szegfűszeget keverjünk el 2 és fél deciliter gyógyszertári tiszta alkoholban, az elkészült keveréket pedig tegyük lezárható üvegbe, és hagyjuk állni egy sötét és hűvös helyen 10 napig. Ezután nincs más dolgunk, mint az elkészült hajszeszt leszűrni, és rácsepegtetni a hajunkra. Akár mindennap használhatjuk.
Csalán és rozmaring
Készítsünk elő 1 liter vizet, és adjunk hozzá 7 evőkanálnyi száraz rozmaringot és 7 evőkanálnyi csalánt. Ezt az egészet forraljuk fel, majd mindenképpen hagyjuk kihűlni. Ezután szűrjük le, és az elkészült teával öblítsük át a hajunkat, és masszírozzuk fejbőrünket vele pár percig. Érdekes módon nem feltétlenül fontos ezután a hajunkat megmosni.