Otthon

6 szuper otthoni fogfehérítő trükk, amit kötelező kipróbálni

Ki ne vágyna csodás hollywoodi mosolyra? Ám nem mindenki engedheti meg magának a drága fogfehérítő kezeléseket, azonban léteznek olyan házi praktikák, amiket az otthonunk melegében is bevethetünk fogunk fehérségének érdekében. Ezekből mutatunk most néhányat! Mosolyra fel!

Szódabikarbóna

Nincs más dolgunk, csak egy teáskanál szódabikarbónát hozzákeverni a drogériákban is kapható fogporhoz. Mossunk fogat ezzel hetente egyszer, fogaink pedig gyönyörű fehérek lesznek rövid idő után, ráadásul még a fogkő is el fog tűnni!

Fotó: pexels.com/brunettecaucasiancomfort

Fotó: pexels.com/brunettecaucasiancomfort

Eper

Egy szem epret alaposan törjünk össze villával, majd adjunk hozzá fél teáskanál sütőport. Ezt az elegyet fogkefe segítségével vigyük fel alsó és felső fogívünkre is, dörzsöljük alaposan át és hagyjuk hatni öt-tíz percig. A hatás garantált!

Tengeri só

A tengeri só nagyrészt ugyanúgy működik, mint a szódabikarbóna, a használata is hasonló. Egy teáskanál tengeri sót keverjünk a már ismert, drogériában is kapható fogporhoz és dörzsöljük be a fogainkat. A szódabikarbónához hasonlóan nagyszerű a fogkő elleni küzdelemben, emellett fontos megjegyezni, hogy erős antibakteriális hatással is rendelkezik.

Narancshéj

Erre nem gondolt senki, igaz? Pedig a gyümölcs belső héja nemcsak élelmi rostban és fitovegyületben gazdag, de természetes fogfehérítő is. Pucoljunk meg egy narancsot, majd a gyümölcs héjának belső felével óvatosan dörzsöljük át a fogainkat!

Almaecet

Az almaecet almasavtartalmú, így tökéletesen alkalmas fogfehérítéshez. Nincs más dolgunk, csak annyi, hogy az esti fogmosás után fele-fele arányban keverjük el egy kevés langyos vízzel, majd az így kapott eleggyel öblögessünk.

Zeller

Bizony, a zeller nemcsak roppant egészséges, de csillogó mosolyunk is lehet tőle! Nemcsak a kórokózokkal száll szembe, de fokozza a nyáltermelődést is, ezzel segítve a fogainkon lévő elszíneződések eltüntetését. Nincs varázstrükk, még csak össze sem kell keverni semmi mással, egyszerűen rágcsáljunk zellert, amikor csak tehetjük!