Egészség

Egyszerű és nagyszerű módszerek, amelyekkel késleltethetjük az öregedést

Egy bizonyos kor felett mindenkin megjelennek az öregedés egyértelmű jelei, ez ellen nem tehetünk semmit. Megpróbálhatjuk azonban befolyásolni a folyamatot és a lehetőségeinkhez képest késleltetni. Több szuper tanács látott már napvilágot, mi most 3 + 1 egyszerű és nagyszerű módszert hoztunk, amelyekkel késleltethetjük az öregedést, ezért érdemes lehet kipróbálni. Íme!

Sajnos megesik, hogy csak akkor eszmélünk rá, hogy a bőrünk, a külsőnk kezd megöregedni, amikor már kialakultak a kisebb ráncok, szarkalábak. Pedig ebben az esetben is fontos a megelőzés, hogy időben tegyünk azért, hogy késleltessük, lassítsuk ezeket a folyamatokat. A tudatos, egészséges életmód már fél siker, hiszen ahogyan az egészségünk, úgy a szépségünk megőrzéséhez is az egyik legfontosabb dolog, hogy például az étrendünk mellett a rendszeres testmozgásra is legyen gondunk. Az öregedés késleltetésére több szuper tanács látott már napvilágot, mi most 3 + 1 egyszerű és nagyszerű módszert hoztunk, amelyekkel késleltethetjük az öregedést, ezért érdemes lehet kipróbálni.

Fotó: iStock.com/Ridofranz

Fotó: iStock.com/Ridofranz

Királynői koronánk: a hajunk védelmében

A hajszálak elvékonyodása, a hajhullás az egyik jellemző jele annak, hogy öregszik valaki és a szakemberek szerint általában erre is csak akkor figyelünk fel, amikor már kissé megritkult a hajunk, elvékonyodtak a hajszálaink. Azt tanácsolják, hogy idővel fokozottabban ápoljuk a hajunkat, szedjünk olyan vitaminokat, amelyek serkenthetik a hajhagymákat, amitől erősödnek a hajszálaink. Kikérhetjük a szakorvos vagy más, hajápolásban jártas szakember tanácsát az ügyben, hogy biztosan sikerrel járjunk.

Szemünk fénye és élessége

Fektessünk be jó szemüvegre. Fontos, hogy élesen lássunk – ez fontos a szemünk egészsége és a megfelelő életminőség szempontjából; valamint hogy ne hunyorogjunk – ettől pedig ráncosodhat a szemünk körüli bőrfelület bármely évszakban. A napszemüveg pedig nemcsak azért fontos, hogy elkerüljük a hunyorgást, de ugyanúgy a szemünk egészsége is a tét, hiszen a nap káros sugarai árthatnak a szemünk egészségének. Nézessük meg szakemberrel a szemünket és csináltassunk megfelelő szemüveget a hétköznapokra, valamint bizonyosodjunk meg róla, hogy a napszemüvegünk valóban védi a szemünket a napsugarak ellen.

Fotó: iStock.com/STEFANOLUNARDI

Fotó: iStock.com/STEFANOLUNARDI

Gondoljunk a bőrünkre a megfelelő ápolással

Már a tudatos, egészséges étkezéssel is sokat tehetünk a bőrünk egészsége érdekében, hiszen a túlzott cukor- és szénhidrátfogyasztás több bőrgyógyász szerint is inkább kerülendő a szép és fiatal bőr érdekében. Helyettük inkább törekedjünk arra, hogy együnk egészséges zsírokat, mint péládul az ómega-3 zsírsavak, sok zöldséget, gyümölcsöt. Ezek segíthetnek a különböző gyulladások csökkentésében, és mérsékelhetik a kivörösödést. Ráadásul tanulmányok bizonyították, hogy azok az emberek, akik egészségesen étkeznek, vonzóbbak, mint az egészségtelenebb étrendet követő társaik.

Fontos a fényvédelem

Nemcsak a szemünket, de a bőrünket is meg kell védenünk a nap káros sugarai ellen. A megfelelő, magas fényvédő faktorszámú krémeket nemcsak a strandon kell használni, a szakemberek szerint fontos, hogy az arcunkra, a nyakunkra és a dekoltázsunkra is olyan nappali krémet használjunk, amely védelmet nyújt a káros sugarak ellen. Ezek ugyanis jócskán hozzájárulnak a bőrünk idő előtti öregedéséhez. A legjobb, ha mindent megteszünk azért, hogy a bőrünket ne tegyük ki közvetlen napfénynek – keressük az árnyékot, hordjunk napszemüveget, és viseljünk kendőt vagy szalmakalapot.