Egészség

Ezekre a dolgokra figyeljünk, ha nem akarunk a korunknál idősebbnek látszani 40 felett

Mindenki szeretne a koránál fiatalabbnak látszani, de azt mindenképp, hogy legalább ne tűnjön idősebbnek annál, amennyi. Egyelőre ez van, egy ilyen világban élünk, ahol a fiatalság, a fiatalos megjelenés érték. Nincs ez jól, de ezzel egy másik cikkben egészen biztosan foglalkozunk majd.

Nézzünk azonban néhány olyan gyakorlatot, amely segít a valódi korunk megjelenítésében:

Fontos az arc (nyak, dekoltázs) mindennapos alapos tisztítása. Ezt elmulasztani tényleg nagy hiba, de az se mindegy, hogyan történik mindez, ha nem mulasztjuk el. Esténként az egész nap elviselt környezeti hatások nyomát tejes lemosóval tüntessük el. Negyven felett még véletlenül se használjunk alkoholos lemosót, mert az egyébként is már kiszáradásra jobban hajlamos arcbőrt végletesen szárítja. Utána jöhet a bőr hidratálása és „zsírozása”. Igen, zsírosabb arckrémmel kényeztessük bőrünket.

A reggeli arcápolás alfája, hogy még véletlenül se távolítsuk el a bőrünkről a védőréteget biztosító természetes zsírréteget. Bőven elég egy gyengéd, frissítő (langyos) arcmosás. Nincs szükség erős arctisztítókra.

A bőrradír jó eszköz a bőr üdeségének megőrzésére, de bánjunk vele óvatosan, heti 1, maximum 2 alkalom bőven elegendő, ha elmúltunk 40 évesek.

Fotó: iStock.com/Wavebreakmedia

Fotó: iStock.com/Wavebreakmedia

Használjunk vitaminos szérumokat. Nem üres szólam, hogy belülről és kívülről is etetni kell a bőrt. A C-, B- és E-vitamin helyes adagolása sugárzóvá és fiatallá teszi a megjelenést.

Elhisszük, hogy ebben a stresszes, extra terheket hozó világban kell az újabb meg a még újabb csésze kávé. Ez önmagában se jó, mértéket kellene tartani a kávéfogyasztás frontján is, de még nagyobb baklövés, ha a túlzott koffeinbevitel mellett nem fogyasztunk elegendő vizet. Akkor is szükség van tiszta víz fogyasztására, ha netalán tejeskávé formájában toljuk magunkba a kávét. Minden csésze kávé mellé minimum 3 deci vizet is igyunk meg. Ha ezt elmulasztjuk, akkor bőrünk kiszárad, a pórusok meg szinte kinyílnak, kitüremkednek, mivel a bőr elveszíti rugalmasságát.

A mindennapi testmozgás nemcsak az izmoknak, a formáknak tesz jót, de a vér- és nyirokkeringés élénkülésével az arc, az arcbőr mikrocirkulációja is beindul. Eltűnik a sápadt vagy szürkés árnyalat, beindul a sejtregeneráció, kiürülnek a méreganyagok az arcbőrből. Egyszóval, ha szép, fiatalos bőrt szeretnék, fel kell állni a kanapéról.

Fotó: iStock.com/Ridofranz

Fotó: iStock.com/Ridofranz

Töltsünk sok időt a szabadban – engedjük, hogy friss levegő érje az arcunkat. Igen, tudjuk, a száraz levegő, a szél, a nap, az időjárás megviseli az arcbőrt. Igaz. De csak akkor, ha nem védjük a káros hatásoktól. Megfelelő védelem mellett a szabadtéren való tartózkodás, egy túra, séta, de még az is, ha csak kiülünk egy padra, és megfürdetjük arcunkat a fényben, segíteni fog abban, hogy fiatalos külsőnket megőrizzük.

Ha olyan sportot űzünk a szabadban, ami extra módon terhelné bőrünket, a kémiai védelem mellett húzzunk maszkot. Egy hosszú kerékpártúra során, amelynek egy része például tűző nap alatt folyik, minden további nélkül kössünk egy könnyű, természetes kendőt az arc elé.

Engedjük el a stresszt. Elkerülni nem tudjuk, átugrani a stresszes helyzeteket lehetetlen, de ha vannak módszereink arra, hogy kiengedjük a gőzt minden egyes nap végén, az a külsőnknek is jót tesz majd.

Üljünk ki a teraszra (ha van), az erkélyre, a kertbe egy pohár friss gyümölcslével, és fél órán keresztül engedjük meg magunknak, hogy csak úgy legyünk. Kókadozzunk. Bambuljunk. Ne gondoljunk semmire, vagy engedjük, hogy kavarogjanak a gondolataink. Nyújtózzunk nagyokat. Ne telefonáljunk. Ne cseteljünk. Ne akarjuk mások életét megoldani. Magunkra figyeljünk. Ez a félórányi ÉNIDŐ hasznosabb lehet a ráncok ellen, mint a legdrágább kence. Próbáljátok ki.