Egészség

3 tipp, hogy újra megjöjjön a kedvünk az edzéshez

Ha elkezdünk edzeni, elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb eltűnjön a motivációnk – hiszen a kezdeti eredmények egy idő után már kevésbé láthatóak, és könnyű belefásulni az edzési rutinba is. Arról már nem is beszélve, hogy mennyire csábító tud lenni az a desszert, és minél többet vonjuk meg magunktól, annál jobban akarjuk. De mit tehetünk, ha elveszítjük a kedvünket az edzéshez, és hogyan szerezhetjük vissza?

Ne a számokra koncentráljunk

Öreg hiba, ha a mérleg akarja nekünk megmondani, mennyire megy jól az edzés! Az igazság az, hogy egy kiló izom kisebb helyet foglal el, mint egy kiló zsír, így ha izmot szedünk fel, könnyen lehet, hogy még akár hízunk is. Ez viszont nagyon demotiváló lehet, ha a mérleg szerint mérjük a sikert – inkább a centikre koncentráljunk, és hagyjuk a méregetést másnak! Sőt még akár a centik is átverhetnek minket, hiszen a ciklusunk különböző időszakában máshogy nézünk ki, és az is számít, éppen mit ettünk. Szóval inkább koncentráljunk arra, mennyivel jobban érezzük magunkat a bőrünkben!

Fotó: pexels.com/Pixabay

Fotó: pexels.com/Pixabay

Tudjuk, miért csináljuk

A megfelelő ok a mozgásra és az egészséges táplálkozásra az, ha egészségesek akarunk lenni – nem pedig a fogyás, mert az egészségtelen szokásokhoz vezethet. Ha pedig az egészséges életmód a célunk, akkor könnyű úgy felfogni, hogy ez egy életen át tartó folyamat, nem egy diéta vagy fitnesz edzéssor, amit megadott ideig kell csinálnunk. Így mindjárt más lesz a motivációnk, és könnyebben járunk el edzeni.

Koncentráljunk a fejlődésre

Nagyon könnyű arra figyelni, hogy mit nem tudunk még – de ha úgy érezzük, hogy nem vagyunk elég fittek, pedig már olyan régóta dolgozunk rajta, gondoljunk bele, mennyit fejlődtünk. Ha arra koncentrálunk, mennyivel erősebbek lettünk, és mennyivel szebb a testünk, mint korábban, akkor könnyebb visszaszerezni a motivációt, mint akkor, ha az előttünk lévő akadályokra figyelünk csak.