Egészség

A mezítláb sétálás 4 jótékony hatása

Ebben a csodálatos tavaszi időben vétek a négy fal között tölteni a szabadidőnket – amikor csak tehetjük, szabaduljunk ki a természetbe, és dobjuk le a cipőnket! Fantasztikus érzés, ahogyan a fűszálak simogatják a talpunkat, ráadásul az egész testünkre pozitív hatással van a mezítlábas séta.

Segíthet az álmatlanság kezelésében

Minden felnőttnek minimum 7 óra alvásra lenne szüksége éjszaka, ám ez sajnos nagyon keveseknek jön össze manapság. A stressz, a rendszertelen életmód alvászavarokhoz, álmatlansághoz vezethet, ami megkeserítheti a mindennapjainkat. Ha ilyen problémával küzdünk, próbáljuk ki, hogy minden héten terápiaszerűen sétálunk néhány órát mezítláb a füvön, mert állítólag utána nagyon jót lehet aludni!

Jótékonyan hat az idegrendszerre

Amikor mezítláb sétálunk, talpunk akupunktúrás pontjait inger éri, ez pedig stimulálja az idegrendszerünket és az érrendszerünket – többek között a visszeres panaszok okozta fájdalom is enyhíthető ezzel.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/ CCO License

Energetizál

Szintén a „talpmasszázshatásnak” köszönhetően jó hatással van a vérkeringésre, így felfrissít és energiával tölt fel a csupasz lábakkal történő séta. Ha nem vagyunk hozzászokva, eleinte furcsa és kényelmetlen lehet, de idővel hozzászokik a lábunk, és alig akarjuk majd visszahúzni a cipőt.

Javítja a testtartást

A mezítláb járás összetettebb izommunkát kíván meg, mintha ezt cipőben tennénk, így jótékony hatással van a testtartásunkra is. Erősíti a bokát, a vádlit, és lúdtalp ellen is hatékony.

Tipp:

Ha nincs a környékünkön olyan szabadtér, ahol szívesen sétálnánk cipő nélkül, keressünk fel egy kifejezetten erre a célra kialakított mezítlábas parkot, ahol többféle talajon is sétálgathatunk.