Egészség

Ez az elsődleges ok, ami a legtöbb esetben megakadályozhatja a fogyást

Rendszeresen mozgunk, odafigyelünk az étrendünkre, és mégsem látjuk az eredményét? Hiába diétázunk és számolgatjuk a kalóriákat, a mérleg mégsem akar kevesebbet mutatni? Előfordulhat, hogy valamilyen rendellenesség vagy betegség áll a háttérben, amit érdemes kivizsgáltatni. Ha azonban nincs ilyen problémánk, akkor mi lehet az oka, hogy nem fogyunk? Mutatjuk, a legtöbb esetben ez az elsődleges ok, ami megakadályozhatja a fogyást.

Eljön a nap, amikor végre már nemcsak tervezgetjük és halogatjuk a fogyókúrát, hanem valóban bele is vágunk. Odafigyelünk az étkezésünkre, megválogatjuk, mit és mikor eszünk, és rendszeresen eljárunk sportolni is, lelkiismeretesen futjuk a kilométereket és emelgetjük a súlyokat – a mérleg csak nem akar kevesebbet mutatni. Az egyik legbosszantóbb dolog a világon, nem igaz? Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen mit tehetnénk, hogy ne múljon el a lelkesedés és a motiváció? És vajon mi lehet az oka, hogy nem tudunk fogyni? Mutatjuk, a legtöbb esetben ez az elsődleges ok, ami megakadályozhatja a fogyást.

Fotó: iStock.com/stevanovicigor

Fotó: iStock.com/stevanovicigor

„Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk fogyókúra közben, az az, hogy folyamatosan csökkentjük az ételek adagját. Az ételmennyiség csökkentése sokszor már-már az éhezés határát súrolja. A szervezetünk erre úgy reagál, hogy elkezdi raktározni azt a kevés zsírt és cukrot, amit mégis beviszünk. Ez pedig megakadályozza, hogy leadjunk a kilóinkból”árulta el Christmas Abbott személyi tréner.

A szakember szerint az éhezés helyett inkább az életmódváltásra kellene fektetni a hangsúlyt. Egészségesen kell étkezni, és rendszeresen. Készítsünk olyan ételeket, amik beleférnek a diétánkba és finomak. És ha néhanapján elcsábulunk egy kocka csokira vagy egy kisebb szelet sütire, az sem baj, mert fontos, hogy kielégítsük ezt a fajta vágyunkat, hogy utána nyugodt szívvel, frusztráció nélkül folytathassuk a diétát, és szépen lassan elérjük a célunkat.