Egészség

Egyszerű módszerek a sikeres fogyáshoz (és hogy ne is szaladjanak vissza a kilók)

Úgy döntöttünk, most tényleg lefogyunk? Az elhatározás az első lépés lehet a sikerhez, de hogyan kezdünk hozzá? Milyen étrendet követünk és mikor sportolunk? Hogyan változtatjuk meg az életmódunkat ahhoz, hogy valóban sikerüljön véghezvinni a tervet? Mutatunk néhány egyszerű módszert a sikeres fogyáshoz – és ezek abban is segíthetnek, hogy ne szaladjanak ránk vissza a nehezen leadott kilók.

Kicsi, egyszerű, reális célok. Ne akarjunk egyből (helyből) nagyot ugrani. Építsük fel a tervet, és haladjunk apró lépésenként. Olyan célokat tűzzünk ki magunk elé, amiket várhatóan meg is tudunk csinálni – és máris bezsebelhetünk kisebb (később pedig nagyobb) sikereket.

Ezeket együk. Három dolog minden étkezésünk közben legyen az ételeinkben: fehérje, egészséges zsír és némi egészséges szénhidrát. Ezek fontosak a szervezetünk számára, annak egészséges működéséhez.

Fotó: iStock.com/seoterra

Fotó: iStock.com/seoterra

Írjunk étkezési naplót. Egyre nagyobb divat leírni és így nyomon követni, hogy egy nap miből mennyit eszünk. Így látjuk, hol ettünk olyasmit, ami esetleg tiltólistán van, vagy miből ettünk többet, illetve kevesebbet, mint kellett volna.

Így eddzünk. A hét öt napján jó lenne, ha sportolnánk körülbelül 45–60 percen keresztül. És az edzések közben legyen kardió, valamint olyan kímélő mozgást is tervezzünk be, mint a nyújtás, a jóga vagy a séta.

Igyunk vizet. A megfelelő folyadékbevitel fontos az anyagcserénk felpörgetése miatt is, és mert a szervezetünknek szüksége van a vízre. Főleg a speciális étrend és a fokozott edzések miatt.

Együnk sok zöldséget. Lehetőelg minden étkezéshez, a tervezett ételadag fele mindig legyen valamilyen zöldség.

Aludjunk eleget. Ha kipihentük magunkat, a fogyás is könnyebb, az anyagcserénk gördülékenyebb. A kialvatlanság nemhogy meggátolja a kilók leadását, de még hízhatunk is tőle!