Egészség

Gyakori hibák, amelyeket reggelizés közben elkövethetünk

A bőséges és tápláló reggeli fontos, hogy energiával telve induljunk neki a napnak, de az egészségünk szempontjából is érdemes finom és tápanyagokban gazdag reggelivel indítani a napunkat. Mondhatnánk, hogy egy sikeres nap a megfelelő reggelivel kezdődik – de mi van, ha tudtunkon kívül hibázunk, és a szerintünk tökéletes reggeli mégsem olyan tökéletes? Ezek a gyakori hibák, amelyeket reggelizés közben elkövethetünk!

A cukrozott gabonák helyett a müzli egészségesebb választásnak tűnhet, de mielőtt megvesszük, megesszük, ellenőrizzük a csomagolást, mert gyakran tele vannak cukorral és zsírral. Vagyis alaposan vizsgáljuk meg a termékeket, mielőtt a kosarunkba tesszük, vagy egyszerűen készítsünk magunknak otthon!

Fotó: Unsplash/ Megan Savoie

Fotó: Unsplash/Megan Savoie

Attól, hogy valami alacsony zsírtartalmú, még nem biztos, hogy egészségesebb – ellenőrizzük ezeknek a termékeknek a cukor-, illetve mesterséges édesítőszer-tartalmát! Vagyis könnyen előfordulhat, hogy a zsírosabb joghurt vagy túró egészségesebb és táplálóbb.

És ha már a tejtermékeknél tartottunk: a megfelelő fehérjebevitel is nagyon fontos, többek között az izmain számára. Vagyis érdemes odafigyelni, hogy megfelelő mennyiségben tartalmazzon a reggelink fehérjét is.

Rosszul választott reggeli italok

A boltban vásárolt gyümölcslé még nem biztos, hogy egészséges – már ami a cukortartalmát illeti. Vagyis nézzük meg ebben az esetben is a csomagolást, és olyat válasszunk, amelyikben nincs hozzáadott cukor. De a legjobb, ha mi magunk turmixolunk reggeli leveket magunknak friss gyümölcsökből és zöldségekből!

És végül az sem mindegy, hogy mennyit eszünk. A reggeli rohanásban persze sokszor éppen a reggelizés az, ami kimarad, vagy csak kevés idő jut rá, és bár tudatosan kiválogatott ételeket eszünk, de csak keveset. Ebben az esetben valószínűleg nem kap elegendő tápanyagot a szervezetünk, nehezebben indulhat a napunk, ráadásul hamarabb megéhezhetünk. Vagyis megéri pár perccel korábban kelni, és nyugodtan megreggelizni.