Egészség

Ezek a mozgásformák égetik a legtöbb kalóriát egy óra alatt

Nem mindegy, hogy mit sportolunk, hiszen minden edzésforma másra jó: a súlyzós módszerek izmot építenek, a kardióedzések pedig segítenek a kalóriák égetésében. Ha éppen az utóbbira szeretnénk rágyúrni, az alábbi edzéseket válasszuk, hiszen ezek a legjobbak, ha a zsírégetésről van szó!

Ugrókötelezés

Egy óra alatt ezzel a nagyon intenzív edzésformával akár 990 kalóriát is elégethetünk – persze nincs ember, aki ilyen sokáig bírná az összevissza ugrálgatást, de statisztikailag egyértelműen messze ez a győztes, ha zsírégető mozgást keresünk. Építsük be az ugrálókötelet az edzésünkbe, mert remekül felpörgeti a szívverésünket, és megindítja a kalóriaégetést!

Futás

Nem kell sebesen suhannunk ahhoz, hogy hatékonyan égessünk kalóriát a futással: a számítások szerint már 6 perces kilométereknél is képesek lehetünk akár 830 kalóriát is elégetni egyórás mozgással. Valószínűleg senkit nem lepett meg, hogy a futás az egyik legjobb zsírégető mozgásforma, nem véletlenül űzi olyan sok ember – ráadásul ki is kapcsol, így a lelkivilágunknak is jót tehet.

Fotó: iStock.com/ZinaidaSopina

Fotó: iStock.com/ZinaidaSopina

Kettlebell-intervallok

Az intervallumos edzés nagyjából azt jelenti, hogy egy, néhány gyakorlatból álló, összetettebb gyakorlatsort egymás után többször megismétlünk – intenzíven ugyan, de csak 20–25 percig. Ehhez nem feltétlenül van szükségünk kettlebellre, de ez az eszköz remek ahhoz, hogy kicsit jobban felpörgesse a kalóriaégetésünket. Ha nem pihenünk a szettek között, egy óra alatt akár 820 kalóriát is elégethetünk vele.

Kickbox

A boksz kardióváltozata, a kickbox elképesztő módon olvaszthatja le rólunk a kilókat: egy óra alatt akár 860 kalóriát is elégethetünk vele. Nem is csoda, hiszen nemcsak a felsőtestet, de az alsótestet is intenzíven megmozgatja. Járjunk csoportos edzésre, hogy megtanuljuk a sport alapjait, ezután pedig bármilyen jól felszerelt edzőteremben végezhetjük.