Egészség

A legjobb fitnesz-instagrammerek

Érdemes őket követni, mert nemcsak hasznos tanácsokat osztanak meg, de napról napra láthatjuk, hogyan küzdenek az egészségükért.

Ha már képeket és profilokat nézegetünk a szabadidőnkben, tegyük ezt hasznossá. Ezek a nők és férfiak kitartóak, erősek, képesek motivációt nyújtani a rosszabb napjainkon is, miközben láthatjuk, hogy ők is küzdenek, elbuknak, újra felállnak, erősödnek, és menetelnek tovább a céljuk felé. És még pár ötletet, receptet vagy gyakorlatot is elleshetünk tőlük.

Estelle Archer @estellearcher

Estelle azért szimpatikus, mert nem egy negyvenkilós szőke szépség, akin látszik, hogy eleve így született. 16-os ruhaméretről indult túlsúlyosan, és kitartásának köszönhetően fogyott le ennyire. Most sem nádszálkarcsú, de pont ez a jó benne, hiszen segít megszeretni magunkat, akárhogy nézzünk is ki. A fogyás célja sokszor nem az ideális alak elérése, hanem az egészséges testé, ami boldogabb lelket hordoz.

https://www.instagram.com/p/Bd4AWbGh0fT/?taken-by=estellearcher

Sjana Elise Earp @sjanaelise

1,3 millió követővel rendelkezik, úgyhogy nagyon is ért az emberek nyelvén. Sjana a jógában találta meg a testi-lelki egyensúly kulcsát, ezeket a pózokat, gyakorlatokat mutatja meg követőinek, olykor lenyűgözően szép helyeken.

https://www.instagram.com/p/BdAJsrLFd3S/?taken-by=sjanaelise

Emily Skye @emilyskyefit

A személyi edzőként dolgozó barna szépség azért emelkedik ki a fitnesz-instagrammerek sorából, mert gyakran oszt meg videókat, amiken megtanítja az adott gyakorlatot, elmagyarázza a diétatippet, így tulajdonképpen egyfajta online tanácsadónak sem rossz.

https://www.instagram.com/p/BRtBbbRDkUJ/?taken-by=emilyskyefit

Eddie Hall @eddiehallwsm

Több mint félmillió követővel bír, és nem mellesleg ő a világ egyik legerősebb embere. Nem egy vékony testalkatú példakép, de erejéhez kétség sem fér. Jót tesz azokon a napokon, amikor erősítenünk kell, vagy csak túl nagynak látjuk magunkat a tükörben.

https://www.instagram.com/p/Bc7uOkAFgrF/?taken-by=eddiehallwsm

Amanda Sullivan @crutching_tigress

Amanda segélyszervezetnél dolgozott, ám egy napon súlyos autóbaleset érte, ami maradandó nyomokat hagyott maga után. A lány, aki örökre magával hordozza balesete következményeit, egy darabig súlyos depresszióval küzdött, hiszen  3-4 éven át csak tolószékkel tudott közlekedni. Ám Amanda megrázta magát, és a sportban találta meg az örömét. Rengeteg futóversenyen vesz részt, még maratonokat is teljesít, nemcsak tolószékkel, de speciális járást segítő botokkal is. Ha kitartásra van szükségünk egy nehéz napon, Amanda garantáltan segít.

https://www.instagram.com/p/Bbpja8sDAsT/?taken-by=crutching_tigress

Izabel Goulart @izabelgoulart

Négymillióan követik a szupermodellt, aki a Victoria’s Secret angyalaként vonult be a köztudatba. A lánynak rengeteget kell edzenie ahhoz, hogy mindig formában legyen, mi pedig nyomon követhetjük, hogy fut, edz, jógázik, és bebizonyítja, hogy legyünk akármennyire elfoglaltak, az edzésre mindig van idő.

https://www.instagram.com/p/BXkvdidlS2P/?taken-by=izabelgoulart

Kayla Itsines @kayla_itsines

8,2 millió követőjének nagy részét bikinis fotóinak köszönheti, de cserébe olyan fitneszgyakorlatokat oszt meg, amelyek bármelyik elfoglalt nő napirendjébe beilleszthetők. Előtte-utána képei is igazán inspirálók.

https://www.instagram.com/p/Bd8wmphlDVh/?taken-by=kayla_itsines

Kemo Marriott @kemomarriott

Holisztikus szemlélet jellemzi, szerinte először az agyunkban kell eldőlnie a dolgoknak, és csak azután érdemes edzeni. A pontos mozdulatokat többre tartja az izomépítésnél, és eközben még a napfényt is élvezi – ha Londonban van, a tetőkön is szeret edzeni.

https://www.instagram.com/p/Bcrdu1iFGxQ/?taken-by=kemomarriott

Kenneth Gallarzo @progressive_calisthenics

Vége a kapkodásnak: lassú, szabályos gimnasztikai mozdulatokat tanulhatunk Kenneth-től, hogy ne csak fittek legyünk, de az erőnlétünkre se lehessen panasz. Kennet saját módszerét callisthenicsnek nevezte el, és egyre népszerűbbé válik.

https://www.instagram.com/p/BTHYfKjlpCl/?taken-by=progressive_calisthenics