Egészség

A mag, amely nemcsak egészségünkre, de szépségünkre is jó hatással van

Könnyű és finom alternatívát keresünk a napi tápanyagbevitelre? A lenmag remek választás – a vegán étkezés egyik szuper hozzávalója lehet, ráadásul a rengeteg pozitív élettani hatása mellett szépségünket is ápolja!

Már napi 2 evőkanál felhasználásával is rengeteg értékes tápanyaghoz juthatunk: található benne omega-3 zsírsav, fehérje, rostok, B-vitamin, magnézium, szelén, vas, cink, kálium, foszfor, réz. Egyszóval telis-tele van szervezetünk számára nélkülözhetetlen vitaminokkal és ásványi anyagokkal!

Egészséges haj és bőr

A benne található esszenciális zsírsavaknak és B-vitaminoknak köszönhetően belülről hidratálja szervezetünket, így mind a bőr-, mind a hajszárazság elleni küzdelemben segítségünkre lehet. Ezáltal segít csökkenteni a korpásodást, valamint kiegészítheti az aknés, ekcémás bőr kezelését is.

Jót tesz az emésztésnek

Magas rosttartalma miatt segíti a tápanyag-felszívódást, míg az esszenciális zsírsavak védik a bélfalakat.

https://www.instagram.com/p/BdzMoJ8Hcod/?tagged=flaxseed

Magas az antioxidáns-tartalma

Az antioxidáns polifenol formában van jelen a lenmagban, ez a vegyület pedig nagyon értékes – öregedésgátló hatása mellet a hormonális egyensúlyt is elősegíti, valamint sejtvédő tulajdonságú. Utóbbi miatt csökkenti bizonyos rákfajták (bél-, prosztata-, petefészek-, mellrák) kialakulásának kockázatát. A polifenol elősegíti a jó baktériumok termelődését a bélrendszerben, de valójában egész immunrendszerünket képes erősíteni.

Védi a szívet

Az omega-3 zsírsavak erős gyulladáscsökkentő hatással bírnak, és védik az érfalak épségét is. Sőt, csökkentik a koleszterinszintet, tisztán tartják az artériákat, így pedig a szívbetegségek kialakulásának kockázatát is csökkentik.