Egészség

Mi mindenre jó a citromfűolaj?

Az esszenciális olajoknak mind a szépségápolásban, mind a háztartásban nagy hasznát vehetjük – ismerkedjünk most meg a citromfűolaj jótékony hatásaival

Fertőtlenít

Antibakteriális hatásának köszönhetően kisebb vágások, enyhe égési sérülések fertőtlenítésére is alkalmas – hígítatlan változatban azonban nagyon erős, ezért használat előtt mindenképpen keverjük össze bázisolajjal.

Segít ellazulni

Aromája nyugtató hatású, így ha stresszes időszakot élünk át, vagy problémánk van az elalvással, adjunk néhány cseppet a meleg fürdővizünkhöz. Lélegezzük be a kellemes illatot, és csak lazítsunk.

https://www.instagram.com/p/BdseH6bF5vL/?tagged=lemongrassoil

Csillapítja a fájdalmat

A citromfűolaj olyan összetevőket tartalmaz, amelyek képesek enyhíteni az ízületi fájdalmakat. Ehhez keverjük össze egy kis bázisolajjal, és masszírozzuk az érintett területre. Néhány perc múlva érezni fogjuk jótékony hatását.

Akne ellen is hatásos

Baktériumölő tulajdonsága miatt aknés bőrre is bevethetjük kiegészítő kezelésként. Mivel gyulladáscsökkentő is, ezért a pirosságot is enyhíti. Hígított állapotban vigyük fel egy vattakorongra, és naponta kétszer finoman töröljük át vele az érintett bőrfelületet.

Természetes izzadásgátló

Ha meg akarunk szabadulni a kemikáliáktól, a dezodor alternatívájaként a citromfűolaj is jó választás lehet. Készítsünk pasztát egy kis szódabikarbónából és vízből, majd adjunk hozzá 1-2 cseppet az olajból. Ezzel kenjük be vékonyan hónaljunkat – finom citrusos illat leng majd körül minket.

Elősegíti a hajnövekedést

A ragyogó hajkorona érdekében keverjük össze olívaolajjal, és vékonyan kenjük be vele fejbőrünket és tincseinket – hagyjuk hatni 15 percig, majd mossuk le. A citromfűolaj erősíti a hajhagymákat, serkenti a hajnövekedést, és gombaölő hatásának köszönhetően a korpásodást is megszüntetheti. Az olívaolaj pedig hidratálja a hajszálakat, ezért a végeredmény egy egészségtől ragyogó frizura lesz!