Egészség

Egy kis nasi nem árt, sőt! – Az étcsokoládé 4 jótékony hatása

Egy nehéz nap után megérdemelt kényeztetést jelenthet néhány kocka finom csokoládé, és mi megmondjuk őszintén, nem tudunk, de nem is nagyon szeretnénk lemondani róla…

Persze sokszor hallani, hogy a csokievés hízáshoz, pattanások megjelenéséhez vezethet, ám az étcsokoládé kifejezetten jótékony lehet, ha mértékkel fogyasztjuk!

https://www.instagram.com/p/Bc1r19Hhn8k/?tagged=darkchocolate

Jót tesz a szívünknek

Kutatások bizonyították, hogy a csokoládéban található flavonoidok hozzájárulnak az artériák épségének megőrzéséhez, és így csökkentik a szívinfarktus kialakulásának esélyét.

A látást is javíthatja

A flavonoidok egészségügyi hatásait már többször is vizsgálták – a University of Reading kutatói például arra voltak kíváncsiak, vajon az étcsokoládé a látásra is pozitív hatással van-e. Kísérletükben két csoport vett részt: az egyik csoport tagjainak fehér csokoládét, a másikéinak étcsokoládét kellett fogyasztaniuk meghatározott ideig. Az eredmények azt mutatták, hogy akik étcsokoládét fogyasztottak, sokkal jobban teljesítettek a látást vizsgáló teszteken.

Krónikus fáradtság ellen

Egy korábbi kutatásban két hónapig ettek napi szinten kis adag csokoládét a krónikus fáradtságban szenvedő résztvevők, és ennek hatására csökkentek a panaszaik, valamint energikusabbnak érezték magukat. Sőt, a minimális adagnak köszönhetően még pluszkilókkal sem járt a kísérlet!

Csökkenti a rák kialakulásának kockázatát

Az étcsoki telis-tele van antioxidánssal, amelyről köztudott, hogy megköti a káros szabad gyököket, így csökkenti a rákos sejtek kialakulásának kockázatát.