Egészség

Tegyünk már ma az egészségünkért – ne várjunk holnapig

Sokan vagyunk úgy, hogy elhatározzuk: végre tényleg odafigyelünk az étrendünkre, az életmódunkra. És persze a legtöbb esetben „holnaptól” tervezzük az új életet, a tudatosabbat, az egészségesebbet. Pedig amit ma megtehetünk… Vagyis ne várjunk holnapig vagy hétfőig, vagy az új évig: tegyünk már ma az egészségünkért!

Kezdhetjük például azzal, hogy elkezdünk pozitívan (pozitívabban) gondolni önmagunkra. Ne legyünk túl kritikusak, ne ostorozzuk magunkat. Gondoljunk inkább arra, hogy erősek vagyunk, jók vagyunk, kitartóak és tudatosak. Minél több pozitív gondolattal vértezzük fel magunkat, annál jobbá válhat a közérzetünk.

Majd gondoljuk végig, hogy milyen elvárásaink vannak önmagunkkal szemben. Biztos, hogy szükség van a túzott szigorra és a (szinte) teljesíthetetlen célokra? Kezdjük kisebbekkel, amiket könnyebben elérhetünk, és örüljünk a sikereinknek, még ha kicsik, akkor is. A sok kisebb siker idővel végül egy nagy boldogsághoz vezethet.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/ CCO License

Keressünk olyan sportokat, amiket szívesen csinálunk, amiket szeretünk, és ne erőltessük azokat, amiket nem szeretünk. Ha egyébként sincs kedvünk valamilyen mozgáshoz, azt végezni is szenvedés, nem csoda, ha az eredmények is elmaradnak. Míg ha olyan edzésre találunk, amik közel állnak a szívünkhöz, valószínűleg azok a bizonyos eredmények sem maradnak el, sőt!

Szeressük minden egyes porcikánkat

Ne gondoljunk haraggal, undorral a saját testünkre! Mozgás közben pedig formálhatjuk, örüljünk minden kisebb sikernek, amikor felfedezzük, hogy feszesebb, kisebb, nagyobb, formásabb lett valamelyik testrészünk. Ne a kalóriákat számoljuk, hanem arra figyeljünk, hogy jól érezzük-e magunkat, s ha mindent megtettünk ennek érdekében a tudatosabb étrenddel, a tudatosabb életmóddal, akkor van is okunk arra, hogy ünnepeljük önmagunkat.