Csillagok

Stallone Rocky vér szerinti apja

Sylvester Stallone szokatlan, szimbiotikus kapcsolatban van Rocky figurájával. Több ez, mint egy szerep, inkább afféle belső gyermek, melyet felelősséggel ámde mégis néha rettegve nevelt fel az elmúlt évtizedek során.

Hosszú karrierje során Stallone két jelentős karaktert formált meg: Rocky-t és Rambót. S bár Rambo is végigkísérte az egész karrierjét – sőt, ha ő nincs talán Stallone sosem lesz Feláldozható –, mégis Rocky az ő saját szellemi terméke, kreatív energiája által nemzett karakter. Rocky legendája egyfelől a világhír felé katapultálta őt, a másik oldalon viszont sok gyomrost be kellett nyelnie emiatt.

Fotó: shutterstock

Fotó: shutterstock

A 73 éves sztár szinte már úgy szereti Rockyt, mintha egy olyan rokona lenne, akivel együtt nőtt fel. Ő írta meg a bokszlegenda sztoriját, ő játszotta el 8 filmben. Stallone arról beszélt, hogy nem mindig volt ilyen felhőtlen a viszonya ezzel a karakterrel és a Rocky filmek készítőivel. Az 1979-es Rocky 2 után például ügyvédhez segítségét kérte, hogy segítsen neki elintézni: kapjon minden egyes olyan termékből részesedést, ami Rockyhoz kötődik, hiszen ő írta a két film forgatókönyvét is – ő maga Rocky.

shutterstock

shutterstock

A Rocky 4 sikere után az asztalra csapott, és részesedést kért a Rocky franchise-ból, ami ekkoriban már nem kevés pénzt termelő akciófigurákat és videojátékokat jelentett. Ezt persze nem kapta meg csak van annyira jó viszonyban a brand tulajdonosával, hogy ő írhatja meg az újabb Rocky-produkciók forgatókönyvét, rendezhet, producerkedhet és a karaktert is ő alakíthatja.

shutterstock

shutterstock

Így tovább csűrhetik-csavarhatják Rocky, Apolló és Creed sztoriját, mi pedig abban reménykedünk, hogy Rocky elhunyt feleségének féltestvére időközben nem szeretne sikeres bokszolóvá válni.