Csillagok

Válik a király, aki az imádott nőért a trónról is lemondott

V. Muhammad korábbi maláj uralkodó januárban mondott le a trónról, hogy elvehesse szerelmét. Májusban gyerekük is született, ám most mégis a válási papírok kerültek elő.

Először nézzük az előzményeket: 2016 decemberében kezdte meg uralkodását az új maláj király a Kuala Lumpur-i palotában. V. Muhammad volt az egyik legfiatalabb király Malajziában, 47 évesen került a trónra, a 89 éves Ibni al-Marhum Tuanku Abdul Halimot váltotta, aki kivételesen kétszer is viselte a vezetői tisztséget.

V. Muhammad januárban még a trónról is lemondott Fotó: iStock.com/hairul_nizam

V. Muhammad januárban még a trónról is lemondott Fotó: iStock.com/hairul_nizam

V. Muhammad nem egy átlagos király hírében állt: imádja az extrém sportokat és az autókat, futóversenyeken vesz részt, és a laza utcai viseletet részesíti előnyben. Na meg egy orosz szépségkirálynőbe szeretett bele. Okszana Vojevogyina 2015-ben nyerte meg a Miss Moszkva szépségversenyt, de legnagyobb bűne az erotikus fotói voltak, amit a muszlim ország nem nézett jó szemmel.

Idén januárban aztán váratlanul lemondott trónjáról V. Muhammad, ennek pedig az volt az oka, hogy már tavaly novemberben feleségül is vette Okszanát. Az 50 éves exuralkodó tisztában volt azzal, hogy a 27 éves koronahercegné szexfotói nem egy muszlim ország szigorú udvari világába tartozó dolgok, és inkább úgy döntött, hogy a boldogságukat és a polgári életet választja.

A párnak májusban gyermeke is született, de a kisfiú érkezése mégsem a boldogságot fokozta. A válás okairól nem tud semmit a sajtó – talán az lehetett a baj, hogy a feleség a közösségi médiában bemutatta a gyereket –, de válási papírok már hivatalosak. Ezek után kijelenthetjük, hogy ez mégsem egy szép tündérmese volt.