Csillagok

A nyolcszoros olimpiai bajnok szerint a nők okosabbak

Usain Bolt elégedetlen a fiatal jamaikai sportolók hozzáállásával. Az olimpiai bajnok atléta szerint a férfiak el vannak kényeztetve, de a nők sokkal céltudatosabbak.

Kemény szavakkal állt elő a nyolcszoros olimpiai bajnok és tizenegyszeres világbajnok jamaicai rövidtávfutó, Usain Bolt. Szerinte Jamaica nem kerül vissza addig a világ élvonalába, amit az utánpótlás sportolók hozzáállása nem változik. Bolt a Reuters szerint az mondta, hogy az országának férfi utánpótlás versenyzői el vannak kényeztetve, nem dolgoznak eleget, bezzeg a nők.

Fotó: iStock.com/CP DC Press

Fotó: iStock.com/CP DC Press

Női fronton továbbra is világverő a karibi ország. Bolt szerint ennek azaz oka, hogy a nők –ahogy a nagy elődjeik is – most is megfogják az munka végét, ezért ott is vannak a világ élvonalában.

“A nők okosabbak, céltudatosabbak, gazdagok akarnak lenni, a legjobbak akarnak lenni, fejlődni szeretnének, hogy nagy dolgokat érjenek el, míg a férfiak nem” – nyilatkozta a 32 éves sportoló, aki a 2017-es londoni világbajnokság után vonult vissza, miután a 4×100 méteres váltóban utolsó emberként megsérült, így ott már célba sem tudott érni.