Csillagok

Fülöp herceg 98 éves lett - az egész királyi család gratulált

II. Erzsébet férje, Fülöp, edinburgh-i herceg most ünnepelte 98. születésnapját. Fantasztikus életkor, de annál is fantasztikusabb, hogy a herceg milyen jó fizikai és szellemi állapotban van még.

Mint a hírekből kiderült, Fülöp herceg elég visszafogottan ünnepelte születésnapját – egyébként is visszavonult már a közszerepléstől, érthető, hogy saját születésnapja kedvéért sem tesz kivételt. Sőt, a napokban már felesége II. Erzsébet  születésnapján sem volt jelen. Ahogy fogalmazott a 90. születésnapján készült BBC interjúban: az ember ilyen idős korban nagyjából tudja, hogy merre tart, jobb kiszállni a nyilvánosságból a „szavatossági idő lejártáig”.

A herceget mindazonáltal születése napján a királyi lovas tüzérség a londoni Hyde Parkban 41 díszlövéssel köszöntötte, amivel egy időben az ősi koronázótemplom, a Westminster-apátság harangjai is megszólaltak.

De a család sem maradt el a köszöntésekkel,  az unokák már a királyi család hivatalos Instagram oldalán  jelezték, hogy milyen kedves emlékek kötik őket a 98 éves herceghez, akik számukra természetesen nem más, mint a legjobb fej nagypapa. Eugénia hercegnő például saját oldalára ezt a kedves fotót tette ki.

Harry herceg pedig ezzel a közös jókedvű képpel emlékezett meg a nagypapiról..