Csillagok

Híres férfiak, akik bátran vállalják mentális betegségüket

Sokan vannak, akik átmenetileg vagy tartósan lelki problémákkal küzdenek. Nekik és mindannyiunknak erőt adhatnak azok a hírességek, akik vállalják a világ előtt is a nehézségeiket, elfogadásra bátorítanak, és megmutatják, hogy van remény a gyógyulásra.

Valószínűleg senkinek sem könnyű a mentális problémákról beszélni, főleg, ha az illető lépéseit ország-világ kíséri figyelemmel. Éppen ezért olyan tiszteletre méltó azoknak a hírességeknek a példája, akik nyíltan vallanak lelki bajaikról.

Dwayne Johnson

Dwayne Johnson előtt ígéretes amerikaifutball-karrier állt, mígnem sérüléseinek köszönhetően abba nem kellett hagynia a sportolást. Akkoriban igencsak összecsaptak a feje felett a hullámok: édesanyja öngyilkosságot kísérelt meg a szeme láttára, csapata elbúcsúzott tőle, és a barátnője is szakított vele. Nem csodálkozhatunk azon, hogy úrrá lett rajta a depresszió, nem akart semmit sem csinálni, folyton csak sírt. Mára elmondhatja, hogy túljutott a nehéz állapoton, és édesanyjával együtt egészen jól vannak.

Jim Carrey

Jim Carrey életében szintén történtek olyan dolgok, amelyek hatására éveken át depressziós volt, ehhez hozzájárult exbarátnője öngyilkossága is. Ma azonban azt mondja, már nem tud tartósan belesüppedni a rossz érzésekbe. Amikor „esik, akkor esik”, de nem marad ez az állapot, és ő nem merül el benne.

Harry herceg

Harry herceg a Telegraphnak adott interjújában beszélt arról, hogy édesanyja halála után mintegy 20 évre levágta magáról az érzéseket. Mint elmondta, csak ezután ment terápiára, és azután, hogy az élete két évre teljes káoszba fordult. A változtatáshoz a végső lökést bátyja, Vilmos adta, akinek hatására szakember segítségét kérte. Mostanra ráébredt, milyen komoly hatása volt édesanyja elvesztésének a szakmai és a magánéletére is. Arra bátorít másokat is, hogy fogadják el, ha problémájuk van, és kérjenek segítséget.

Ryan Reynolds

Ryan Reynolds sokáig küzdött komoly szorongásokkal, a talk show-k előtt például hányinger és remegés fogta el, emellett gyakran rátört a halálfélelem. Mesélt arról, hogy a korai 20-as éveiben az ivásba és a féktelen bulizásba próbált menekülni a jövője miatti félelmek elől, míg egy barátja bele nem halt a drogtúladagolásba. Ez észhez térítette, és végül emiatt hagyta abba a bulizást. Ma már boldog és kiegyensúlyozott életet él, noha a fellépések előtti szorongását még mindig kordában kell tartania.

James Franco

James Franco függőségéről vallott, amely még tinédzserkorában kezdődött. Tíz évvel később depresszióssá és összetörtté vált, később pedig már nem szerektől, hanem más dolgoktól függött, például a munkától. Nemrégiben azonban változtatott az életén, terápiájának részeként a művészet és a sport segít neki túljutni a negatív érzéseken.

Johnny Depp

Johnny Depp életében volt egy időszak, amikor úgy érezte, nem bírja tovább a fájdalmat. Amber Heardtől való válása és menedzsereivel való pereskedése után nehéz időszakon ment keresztül. Akkoriban kezdett naplót írni, mint mondta, reggel töltött magának egy vodkát, és addig írt, amíg a könnyektől már nem látta a lapokat. Próbált rájönni, mit tehetne, hogy túljusson a fájdalmon, és úgy tűnik, küzdelmei a mai napig tartanak, de nem adja fel.

Michael Phelps

Michael Phelps olimpiai bajnok, amerikai úszó figyelemzavaráról beszélt, és arról, hogy ez mennyire megnehezítette iskolai éveit. Azt mondta, a tanárok egész másképp bántak vele, mint osztálytársaival, és olyan is volt, aki azt mondta neki, sosem fogja semmire vinni. Amikor rájött, hogy ki is ő minden normalitásával és abnormalitásával együtt, leegyszerűsödött az élete. Úgy véli, mindez felhívás arra, hogy ne féljünk beszélni a problémáinkról, és merjünk segítséget kérni.

Chris Evans

Chris Evansre a nyilvános események előtt tör rá a szorongás, úgy érzi, mintha parázson járna. A családi kör biztonságából hirtelen a komfortzónáján kívül találja magát, és ez nagyon furcsa, minden apróság kizökkentheti. Evans terápiára jár, hogy képes legyen könnyebben kezelni ezeket a helyzeteket.