Csillagok

Névnapi üdvözlet az Erzsébeteknek

Minden nap különleges, de a névnapok spirituális, csodákat bevonzó erővel bírnak az adott nevek viselőjére, ezért úgy gondoltuk, itt a szerkesztőségben is megemlékezünk a névnapokról. Ma az Erzsébeteket köszöntjük ezzel a pár szép gondolattal.

„A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik.” Muhammad Ali

 

pexels.com/Pixabay

pexels.com/Pixabay

Az Erzsébet keresztnév a héber Eliseba névből származik, azt jelenti, „Isten megesküdött”. Rendkívül sok uralkodó viselte és viseli most is e nevet, ami szinte sosem veszített népszerűségéből. Híresé tették: Erzsébet, Mózes sógornője, illetve Erzsébet, Keresztelő Szent János édesanyja a Bibliában; Erzsébet magyar királyné; Liza Minnelli amerikai színésznő-énekesnő; Liz Taylor angol színésznő; Árpád-házi Szent Erzsébet; Báthori Erzsébet nemesasszony; Cseszneky Erzsébet grófnő, mecénás; Galambos Erzsi színművész; Kútvölgyi Erzsébet színművész; Máthé Erzsi színművész; Pásztor Erzsi színművész; Spéter Erzsébet, az Erzsébet-díj alapítója; Szilágyi Erzsébet, Mátyás király édesanyja; I. és II. Erzsébet angol királynő.

Ma ünnepelnek még: Abda, Abdéel, Abdi, Abdiás, Abdon, Ábner, Barlám, Béta, Betsabé, Bodor, Csöre, Ilze, Lizavéta, Lizett, Lizetta, Maxim, Obadiás, Örzse, Szavéta, Véta, Zobor.