Csillagok

3 bevált módszer az intuíciónk fejlesztésére

Megmondják a csillagok – hányszor jutott már eszünkbe ez a gondolat? Valójában mi történik ilyenkor? Valóban egy égi hang vagy angyalok szólnak hozzánk, vagy a lelki segítőnk? És mit tehetünk, ha egy kétségbeesett vagy sorsdöntő kérdésre hallgatás a válasz?

Hívjuk elő saját intuíciónkat, és bízzunk benne. Na de hogyan? Számtalan módszer létezik arra, hogy fejlesszük az intuíciónkat. Ezek közül mutatunk meg néhányat.

Asszociációs játék

Játsszunk asszociációs játékot. Tegyünk fel magunknak egy kérdést, és egy újságban vagy akár ebben a cikkben keressünk magunknak egy szót. Ez lesz a szóláncunk kiindulópontja. Ebből aztán, anékül hogy gondolkoznánk, vagy felülbírálnánk az eszünkbe ötlő szavakat, alkossunk szóláncot, amilyen gyorsan csak tudunk. Meglepő, hogy az egyszerű „segítőnk” szóból hogy tudunk eljutni 8-10 állomáson át mondjuk a húslevesig vagy a bizalomig. Döntsük el, hogy a tizedik szó hozza a választ a kérdésünkre, ezután pedig már nincs más dolgunk, mint eltöprengeni a „megoldáson”, amit kaptunk.

unsplash.com/Neonbrand

unsplash.com/Neonbrand

Írás

Egy másik út lehet az automatikus írás. Ha egy kérdés foglalkoztat bennünket, akkor kezdjünk el írni. Írjunk egy teljesen tetszőleges történetet, akár arról, hogy mi módon kerültünk a munkahelyünkre vagy a barátnőnkhöz. 21–28 sor elegendő. Ha elkészültünk a „novellánkkal” nincs más dolgunk, mint kihúzni belőle a mondatok felét. Aztán megint felére csökkenteni, és megint, amíg csak egy sor vagy mondattöredék marad. A megmaradt mondat hordozhat olyan információt számunkra, amely, kiemelve az eredeti szövegkörnyezetből, teljesen más értelmet nyer.

A probléma egy képben

Elképzelhetünk egy képet is a problémánkra. Az elsőt, ami eszünkbe jut. Ha ezt minél részletesebben leírjuk, lehet, hogy olyan megvilágításból látjuk a problémánkat, amely eddig elkerülte a figyelmünket.