Csillagok

Néha kell egy kis varázslat – 4 mágikus módszer, hogy elérjük, amit szeretnénk

Ahhoz, hogy megvalósítsuk a céljainkat, a vágyainkat, először is rá kell hangolódnunk mindarra, amit szeretnénk. Erre pedig nagyszerű lehetőséget teremthetünk a különböző szertartásokkal.

A szertartásokat az ember ősidők óta használja arra, hogy előidézzen bizonyos eredményeket, és elérje azt a hatást, melyet szeretne. Bármi is legyen a célunk: új szerelem, új munka, új ház, elősegíthetjük a megvalósulását, ha ábrándozunk róla – persze, emellett azért meg kell ragadnunk a lehetőségeket is, melyek közelebb visznek a célunkhoz.

Imagináció

Hogyha megtaláltuk a célunkat, a következő, fontos dolog, hogy elképzeljük, milyen, hogyha megvalósul. Keressünk egy kényelmes helyet, győződjünk meg róla, hogy senki nem zavarhat minket legalább negyedik óráig, csukjuk be a szemünket, és képzeljük el a jelenetet, melyben ott állunk. Először lássuk magunkat kívülről. Hol vagyunk, kivel? Mit csinálunk? Milyen érzés így kívülről nézni magunkat? Ezután helyezkedjünk bele önmagunkba és az érzéseinkbe, és onnan is figyeljük meg, mi mindent élünk át, és hol érezzük a testünkben ezeket az érzéseket. Fókuszáljunk a megjelenő kellemes érzésekre, és ezekbe éljük bele magunkat legalább naponta, vagy akár naponta többször. A gyakorlatot is megismételhetjük naponta, és megfigyelhetjük, hogy változik-e közben a kép, változnak-e az érzéseink, esetleg módosul-e a cél.

Fotó: iStock.com/petrunjela

Fotó: iStock.com/petrunjela

Írás

Az írás az imaginációhoz hasonlóan segít abban, hogy irányítsuk a figyelmünket, tudatosítsuk, pontosan mit is szeretnénk, és éppen hogyan is állunk az aktuális célhoz képest. Írhatunk például listát azokról a pozitív dolgokról, melyek akkor lennének az életünk részei, ha megvalósulna a célunk. Mindig pozitív formában fogalmazzunk, vagyis ne azt írjuk például, hogy „nem fogok aggódni amiatt, hogy”, hanem például azt, „biztonságban érzem magam, mert…”. Az írással új szintre helyezhetjük az imaginációt is: papírra vethetjük, minél pontosabban és részletesebben, hogyan képzeljük el a célunk megvalósulását.

Álomtabló

Ha az írás nem annyira áll közel hozzánk, akkor a képek is segítségünkre lehetnek. Készíthetünk álomtáblát olyan képekkel, fotókkal, festményekkel, rajzokkal, melyek jól megtestesítik a vágyott állapotunkat. Hogyha például szeretnénk pénzt gyűjteni, akkor gondoljuk át, hogy mi mindenre költenénk a pénzt, és arról keressünk képet, amit így megengedhetnénk magunknak – legyen az vakáció, vagy dolgok, melyeket szeretnénk megvenni, ahová befizetnénk. Fontos, hogy jó érzést keltsen a tábla, és kellemes legyen ránézni. Tegyük olyan helyre, ahol mindennap látjuk, és mindennap hitet, inspirációt meríthetünk belőle.

Fotó: iStock.com/max-kegfire

Fotó: iStock.com/max-kegfire

Szertartás

Végezhetünk kisebb szertartást is. Ehhez szükségünk lesz egy helyre – asztalra, polcra –, ahol felépíthetjük az oltárunkat, egy gyertyára, illóolajra, papírra és tollra. Az álomtablóhoz hasonlóan itt is kereshetünk olyan képeket, illetve tárgyakat, melyek megjelenítik a célunkat, felkeltik bennünk a pozitív érzéseket. Ezekkel rendezzük be az oltárt, tegyünk mellé egy olyan gyertyát, amely érzésünk szerint odaillik, gyújtsuk meg, majd mondjuk ki hangosan a kívánságunkat, és kérjük meg az univerzum segítő erőit, az angyalokat vagy saját tudattalanunkat, hogy súgja meg, mit kell tennünk a cél eléréséért, illetve mi az, amit tehetünk. Kérjük azt is, hogy legyen elég hitünk és önbizalmunk a lépések megtételéhez. Ezután csak hagyjuk, hogy eszünkbe jussanak a gondolatok, és írjunk le mindent, ami felmerül. Ha készen vagyunk, hagyjuk az oltáron ezt a papírt is. Mindennap töltsünk azzal egy kis időt, hogy gyertyát gyújtunk, és beleéljük magunkat a célba. Emellett, ha úgy érezzük, készen állunk rá, fokozatosan elkezdhetjük megtenni azokat a lépéseket is, melyeket leírtunk. Így napról napra haladva egyre jobban észre fogjuk venni a felmerülő lehetőségeket, és elérhetjük a célunkat.