Csillagok

Ezeket a dolgokat tanulhatjuk meg önmagunkról, ha egyedül utazunk

Sokan félnek az egyedül utazástól. Az ismeretlen dolgok félelemmel tölthetnek el bennünket. Viszont néha nem árt kilépni a komfortzónánkból és olyasmibe vágni, ami korábban eszünkbe sem jutott, viszont mindig is ámulattal néztünk azokra, akik meg merték tenni. Ilyen lehet egyedül utazni akár belföldre, akár külfödre is visz az utunk. Ezeket a dolgokat tanulhatjuk meg önmagunkról, ha egyedül utazunk.

Végre egyedül: talán észre sem vesszük, hogy a mindennapjainkban milyen kevés időt vagyunk egyedül. Pedig fontos, hogy legyen alkalmunk gondolkodni önmagunkról, az életünkről, a világról.

Problémamegoldások: ha másokkal utazunk, segíthetnek a különböző helyzetek megoldásában, míg ha egyedül vagyunk, mi magunknak kell kitalálnunk, hogyan oldjunk meg problémákat, hogyan vegyük az elénk gördülő akadályokat.

Új ismerősök: ha egyedül utazunk, nagyobb eséllyel kötünk új ismeretségeket, esetleg új barátságokat is. Az életünkbe kerülő új emberek révén is kitárulhat előttünk a világ.

Fotó: iStock.com/NataliaDeriabina

Fotó: iStock.com/NataliaDeriabina

Mi a fontos és mi nem: az utazás során kiderülhet a számunkra, hogy mi az, ami fontos az életünkben és mi az, ami nem. Már csak abból is, hogy mit csomagoltunk magunknak. De akár az emberek esetében is lehetőségünk nyílik a mérlegelésre.

Kiderül, ki az igaz barát: ha egyedül indulunk útnak, esteleg hosszabb időre, a felületes ismerősök egy idő után eltűnhetnek. Viszont az igazi barátok még a távolból is támogatnak bennünket.

Erősebbek és magabiztosabbak lehetünk: mivel többnyire önmagunkra vagyunk utalva, ha egyedül utazunk, így mindenféle dolgot nekünk kell elintézni, megoldani. Mindez, illetve az ebből fakadó sikerélmények révén erősebbekké és magabiztosabbakká válhatunk.

Megtanuljuk értékelni, amink van: bárhol is vagyunk a világban, az otthonunkon kívül kiderülhet, hogy mi az a plusz, amit ott megtalálunk, amit a család és az otthon ad nekünk. Akármilyen kis dologról is van szó, az a messzeségben felértékelődhet, míg azok a dolgok, amiket fontosnak hittünk, értéktelenekké válhatnak.