Csillagok

Egy interjúnak köszönhette híres szerepét – 4 dolog, amit nem tudtunk Patrick Swayze-ről

Patrick Swayze, a Ghost és a Dirty Dancing sztárja igazi multitálentum volt: a színészet mellett énekelt, táncolt és sportolt. Tragikusan fiatalon, 57 évesen hunyt el hasnyálmirigyrákban, 9 éve ezen a napon.

Patrick 1952. augusztus 18-án született Houstonban. Édesanyja, Patsy Yvonne Helen koreográfus, tánctanár volt, aki saját tánciskolát is alapított. Fia továbbvitte szenvedélyét és a tánc iránti elkötelezettségét. Édesapja, Wayne Swayze műszaki rajzoló volt. A filmezés csak egy volt a polihisztor számos projektje közül.

 

Indulni akart az olimpián

Patrick tornászkarrierről álmodozott, a különféle sportok egészen gyerekkorától kezdve fontos részét képezték az életének. Egy időben komoly felkészülést folytatott, hogy az amerikai tornászcsapat tagja legyen, amit végül nem sikerült megvalósítania.

 

Otthagyta karrierjét a lótenyésztés kedvéért

A 1990-es években úgy érezte, szüksége van egy kis pihenőre a show-bizniszből és az ezzel járó életformából, így egy időre visszavonult. Kaliforniában, valamint Új-Mexikóban élt és lovakat tenyésztett.

 

Egy interjúnak köszönheti leghíresebb szerepét

A Ghost forgatókönyvírója, Bruce Joel Rubin egy Swayze-vel látott interjú alapján javasolta a színészt a film főszerepére. Swayze szemébe könnyek szöktek, amikor az apjáról mesélt, Rubin pedig úgy érezte, pontosan ez az az érzékenység, amit ő keres.

 

Egyszer majdnem repülőbalesetet szenvedett

Swayze sokoldalúságát látva talán meg sem lepődünk azon, hogy repülőgépet is vezetett. Ez a kalandos hobbi azonban kis híján a vesztét okozta: 2000-ben a gépben vészesen lecsökkent a kabinnyomás, ami miatt kényszerleszállást kellett végrehajtania. Úgy vélte, megfelelő leszállópályát talált, de a terület valójában építkezésnek bizonyult, és a landolás alaposan összetörte a gépét, de neki és vele utazó kutyáinak nem esett baja.