Csillagok

Anya-gyerek kapcsolódás – milyen csillagjegyek illenek össze?

Alapból jó tudni, hogy minden születés a lehető legjobbkor, a legmegfelelőbb helyre, a legmegfelelőbb szülővel történik. Nincs olyan, hogy rossz helyre születik egy gyerek, mert nem véletlenül történik egymás kiválasztása. Csak éppen nem árt tisztában lenni azzal, hogy bizonyos csillagjegyek jobban passzolnak egymáshoz – harmonikusabb, konfliktusmentesebb lehet a kapcsolatuk.

Kos anya

Abszolút tüzes jegyről van szó, aki gyermekéért bármire képes, akár a legvadabb dolgokra is. A Kos anya harcba száll, ha utódjáról van szó, de nehezen viseli, ha gyermeke is hasonlóan vad dolgokat produkál. Egy Kos anya Kos vagy Oroszlán jegyű gyermek mellett komoly kihívásokkal nézhet szembe, hiszen pont azokat a tulajdonságokat kell tolerálni utódjában, amelyek az ő életét is megnehezítik. Közelebb áll hozzá a Nyilas, mert a Nyilas kalandkereső habitusa elfogadható számára, a Nyilas gyermek optimizmusa, élénksége pedig ösztönzően hat rá.

Bika anya

Hedonizmusa, életszeretete és életereje falakat tud dönteni, egy Bika anya mellett egy Bika gyermek nem hoz konfliktust, sőt, mivel hasonló dolgokat tudnak élvezni abból, amit az élet felkínál, életre szóló élmény lehet az összetartozás. Egy Bika anya viszont nehezen boldogulhat a Szűz gyermekkel (főleg, ha az lány), mert a Szűz kifinomultsága és őszintesége okán úgy érzi, az utód folytonos kritikájának van kitéve.

Ikrek anya

Épp elég saját kétarcúságával megküzdenie az Ikrek anyának, ha gyermeke is Ikreknek születik, az nehéz hétköznapokat jelenthet a gyermek kiskorában. Később viszont szépen összepasszolnak majd, értik egymás gondolkodását és nyelvét. Az Ikrek anyának a legnagyobb kihívás a Kos, mert a Kos gyermek vadsága és lendülete folyton kizökkenti nyugalmából. Ezt hol békével tolerálja, hol pedig elszakad a cérna, és az parttalan vitához vezethet.

Rák anya

Bár látszólag szuper a Rák–Rák kapcsolódás, nincs könnyű dolga a Rák anyának, mert ő maga is folytonos kishitűségben szenvedhet, ráadásul lassan hoz döntéseket. Nem feltétlenül ő a legjobb tanácsadója gyermekének, akit éppen ösztökélni, bátorítani kell, elhitetni vele, hogy remek gyerek, aki megérdemli a sikereket. Egy Rák anya Oroszlán gyerekkel viszont szuper páros, mert a Rák anya pont annyira fogja vissza Oroszlán gyereke vadságát, amennyire azt kell.

Fotó: iStock.com/LSOphoto

Fotó: iStock.com/LSOphoto

Oroszlán anya

Bár a Kos jegyű anyáknak meggyűlhet a baja az Oroszlán csemetékkel, fordítva egészen más a helyzet. Az Oroszlán anyának kifejezetten szórakoztató kihívás a Kos baba. Elég magabiztos és erős jegy ahhoz, hogy a Kos gyerkőc toporzékolását higgadtan és meleg szívvel tudja kezelni. A Mérleg gyerekek bizonytalansága viszont elégedetlenséggel tölti el, és folyton meg akarja változtatni a legalapvetőbb tulajdonságait. Azokat természetesen nem lehet, így oda-vissza garantált a békétlenség. Amint erre az Oroszlán anya ráébred, változhat a kapcsolat, de mindenképp az anyának kell egy kicsit engednie.

Szűz anya

A Szűz jegyű anyák erős és józan kritikával fordulnak a világ, saját gyermekük felé is. Így az a legoptimálisabb, ha hasonlóan józan (de nem túlérzékeny) csillagjegyű gyermeket kap ajándékba, akár saját csillagjegyét. Ha azonban egy Ikrek vagy Rák gyermeket nevel, akkor bizony gyorsan megtanulja, hogyan csomagolja szép szavakba negatív meglátásait. Egy életen keresztül tojáshéjakon kell lépdelnie majd.

Mérleg anya

Döntési nehézségei okán nem a saját csillagjegye a legoptimálisabb kapcsolódás, ha mégis Mérleg babát kap, akkor bizony gyakran eltörik a mécses anyánál, gyermekénél is, míg megfejtik egymás lelkét. Egy Mérleg anya viszont remekül elboldogul a Vízöntővel, mert egy Vízöntő gyerek határozottsága felüdülés számára, miközben biztonságban tudhatja gyermekét: a Vízöntők ugyanis kiszámítható emberek, akik nem mennek bele kockázatos helyzetekbe.

Skorpió anya

Ha Szűz jegyű gyermekkel áldja meg az élet a Skorpiót, akkor szerencsésnek érezheti magát. A Szűz gyermek ugyanis jó hatással van a Skorpiókra, a Szüzek képesek csípőből visszaverni egy Skorpió túlkapásait, képesek megszelídíteni a Skorpió anyák szívét. A tüzes jegyek, a Kos, az Oroszlán, sőt még a Nyilas is viszont kész veszedelem: konfliktusos helyzetek sorát kell békével megoldani, és ehhez nehezen találnak igazán jó eszközöket a felek. A legnehezebb korszaknak persze a kamaszkor ígérkezik, de azért ha azon túljutnak, az erős csillagjegyek képesek összekapaszkodva, erős szövetségben szembenézni az élet kihívásaival.

Fotó: iStock.com/GeorgeRudy

Fotó: iStock.com/GeorgeRudy

Nyilas anya

A legideálisabb kapcsolódás a Kos, valamint a saját jegy, a Nyilas–Nyilas kapcsolódás lehet. Ezek a jegyek kalandkereső, kalandszerető, életigenlő derűjükkel erősítik egymás pozitív tulajdonságait. Egy Nyilas anya pontosan érzi, hogy miért fogy el a Nyilas vagy Kos jegyű gyermekének a türelme egy-egy unalmas feladat során, és képes támogatni a legvadabb elképzeléseit is gyermekének. Egy lassú, visszafogott vagy bizonytalan csemete, például a Rák viszont toleranciára taníthatja a Nyilas anyát.

Bak anya

Hirtelen haragú emberek lehetnek a Bakok, így ha túlérzékeny jegyű babát kapnak a sorstól, például Ikreket vagy Rákot, akkor kemény menet lesz a gyereknevelés, mert a Bak anyának meg kell tanulnia visszafogni magát. Cserébe van türelme a tanításhoz, és precíz megoldásra ösztökéli a csemetéit. A Bak anyához remekül passzol például a Kos gyerkőc, mert nem annyira sérülékeny, mint a Ikrek, viszont édesanyja mellett sokat fejlődhet a pontosság, a kitartás és a fegyelem területén.

Vízöntő anya

A Vízöntő az a jegy, amely szinte minden csillagjegyű csemete ideális édesanyja lehet. Kellőképp türelmes a tüzes jegyű babákhoz, gyerekekhez is, de van benne kellő lelkierő és tolerancia akkor is, ha félénk, visszafogott vagy önmarcangolásra kész csillagjegyű gyereket kell nevelni. A Vízöntő anya szinte minden gyerekből a legjobbat hozza ki.

Halak anya

Az a legjobb, ha egy Halak anyának határozott, önálló döntésekre kész utódja születik, mint például a Vízöntő, a Kos vagy az Oroszlán, mert bizony sokszor érezheti úgy a gyermek, hogy édesanyja nincs mindig lélekben mellette. Ez természetesen nem igaz, a Halak anya nagyon is érzékeny és remek szülő, csak éppen engedi, hogy az utód a saját tempójában fedezze a világot: engedi, hogy úszkáljon a gyermek, mint hal a vízben.