Csillagok

Katalin hercegné nem lesz ott a következő királyi esküvőn

Eugénia hercegnő esküvője vészesen közeledik, azonban nemrég szárnyra kaptak a hírek azzal kapcsolatban, hogy a királyi családból egyvalaki biztosan nem lesz ott az eseményen. Ez a valaki pedig mindenki döbbenetére nem más, mint Katalin hercegné.

Idén februárban derült fény arra, hogy október 12-ére ki van tűzve a brit királyi család egyik, fekete báránynak is tartott hercegnője, Eugénia esküvője. A 27 éves előkelőség a 30 éves, polgári származású Jack Brooksbankhez megy feleségül, a szertartást pedig a windsori Szent György-kápolnában fogják tartani, vagyis ugyanott, ahol öt hónappal ezelőtt Harry herceg és Meghan Markle esküvője is volt.

 

Eugénia egyébként II. Erzsébet brit királyné és Fülöp endingburgh-i herceg unokája, aki a királyi pár harmadik gyermekének, András yorki hercegnek és egykori feleségének, Sára yorki hercegének második gyermeke, ezzel a trónöröklési rendben jelenleg a nyolcadik helyen áll. Annak ellenére, hogy őt tartják a brit királyi család egyik legokosabb tagjának, többször került már különböző címlapokra egyrészről sok rossz és félresikerült ruhaválasztása miatt, másrészről tavalyi botránya miatt, amikor is állítólag születésnapján egy ötvenfős társasággal óriási károkat okoztak a Sunninghill Park-i kastélyban.

Ezek a dolgok azonban még mindig nem azok az okok, amikért Katalin úgy döntött, inkább nem vesz részt a királyi eseményen. Katalin hercegné húga, Pippa Middleton ugyanis épp az idő tájra várja gyermeke születését, Katalin pedig mindenképpen ott akar vele lenni, hiszen testvére is ott volt mellette a szülés körüli időszakban. Így hát nem valamely viszály vagy ellenszenv áll a döntés hátterében, csupán a testvéri szeretet és az összetartás, ami a Middleton lányokat jellemzi.