Csillagok

Ezek a mesék illenek az egyes csillagjegyekhez

Minden csillagjegynek megvannak az alapvető jellemzői, amelyek meghatározzák a személyiségüket. Ezek alapján meg tudjuk mondani, melyik jegyhez milyen mese illik a leginkább.

Kos – csalimese

A Kosokról tudjuk, hogy remek humorérzékkel megáldott, tréfára hajlamos emberek, akiktől nem áll távol mások ugratása. Nem véletlenül illik hozzájuk a csalimese, amelyekből még több turpisságot tanulhatnak.

Bika – bőségmese

A terülj-terülj, asztalkám típusú mesék egészen biztosan a Bikák miatt pattantak ki az emberek agyából. Imádnak minden olyan mesét, amelyben falatozásról, bőségről, teremtésről esik szó, vagy amiben szüretelni lehet, tobzódni az élvezetekben.

Ikrek – tündérmese

Az Ikrek kifinomult lelkéhez mi is illene jobban, mint azok a mesék, ahol tündérszerű varázslények teszik szebbé, jobbá az emberek életét. Természetesen nem áll tőlük távol a boszorkák világa sem, hiszen az Ikrekre a végletesség, a kétpólusosság is jellemző. Amennyire szeretetre méltóak és kedvesek tudnak lenni, éppúgy vonzza őket a sötétebb oldal is, mert izgalmasnak találják.

Rák – tréfás mese

A Kosokhoz hasonlóan a Rákok is remek humorérzékkel bírnak, imádják azokat a történeteket, amelyekben valaki pórul jár, de közben azért drukkolnak is a szereplőknek, hogy nagy baj ne történjen soha, mert tudnak nevetni ugyan más csetlésén-botlásán, de csipetnyi káröröm sincs bennük, és az elsők között vannak, akik rohannak segíteni, ha valaki bajba kerül.

Fotó: iStock.com/petrenkod

Fotó: iStock.com/petrenkod

Oroszlán – háromkívánság-mese

Mi más jellemezhetné jobban az Oroszlán magabiztosságát és parancsosztásra való hajlamát, mint azok a mesék, amelyekben kívánságokat teljesít be valami természetfeletti lény vagy varázserővel bíró állat. Az Oroszlán tudja, hogy amit elképzel magának, az teljesülni fog. Elég, ha hangosan kimondja a vágyait, az univerzum nem késlekedik, teljesíti azokat.

Szűz – álommese

Ha van csillagjegy, amelyhez illik a mese igazi varázsa, az álomvilág, azok a Szüzek. A Szüzek ábrándos (néha kicsit ködös), de nagyon is szerethető és vonzó lelkéhez passzolnak az álommesék, mert azok képviselik leginkább a Szüzek ábrándos csodavárását.

Mérleg – verses mese

A Mérlegek, csoda, nem csoda, akkor érzik magukat komfortosan, sőt biztonságban, ha egyensúly van – a verses mesék pontossága és ritmusa nyugtatóan hat rájuk – érdemes az egészen kicsi Mérlegeken kipróbálni.

Skorpió – állatmese

A Skorpiók állatszeretete közismert. Sőt, érzékenyen reagálnak minden olyan helyzetre, ahol védtelen állatok vagy emberek kerülnek bajba, ahol szükség lehet rájuk és érző szívükre. Az állatmesék azért hatnak nagy erővel rájuk, mert ott a kiszolgáltatott állatok varázserőt kapnak – és ez igazságérzetükre pozitívan hat.

Fotó: iStock.com/Wavebreakmedia

Fotó: iStock.com/Wavebreakmedia

Nyilas – befejezetlen mese

A Nyilasok lételeme a kalandozás. A befejezetlen mesékkel ehhez végtelen számú lehetőséget kapnak. Újra és újra nekilendülhetnek gondolatban az újabb kihívásnak, és annak számtalan variációját megélhetik.

Bak – rege: egy kicsi valóság, egy kicsi képzelet… 

A Bakok nem feltétlenül ringatóznak az IGAZI mesék varázserején, de mágiára azért nekik is szükségük van. Így lehet, hogy egy-egy monda, amelyben szerepel legalább egy természetfeletti elem, nagyobb erővel hat rájuk, mint egy tündérmese.

Vízöntő – természetmese

Nap, szél, föld, csillagok, víz, ka, kövek… beszélő, mesélő természet. Egymást támogató, egymással harcban álló elemek. Ez az a mesevilág, ami a Vízöntőket képes lenyűgözni és egy életre elvarázsolni.

Halak – láncmese

Én elkezdem, te folytatod, a Halak viszi tovább, érből a patakba, patakból a folyóba, folyóból folyamba, ömlik a tengerbe… miközben itt is, ott is ismétlődik az induló motívum – mégis, ki tudja, hol ér véget, és mi lesz a mese vége. Ettől olyan izgalmas a láncmese a Halak számára, az ismétlés úgy hat rájuk, mint a Mérlegre a versek ritmusa.