Csillagok

Milyen ember válik majd az augusztusban született babákból?

Vitathatatlan tény, hogy a nyár utolsó heteiben fantasztikus dolgok történnek, és ez az augusztusban született babákra különösen igaz lehet. Vajon mik lehetnek azok a dolgok, amik univerzálisan érintenek minden augusztusi totyogóst?

1. Kevésbé depressziósak

Egy 2012-ben végzett kutatás szerint, ahol 58 ezer babát vizsgáltak meg, kimutatták, hogy azok, akik napfényben születtek, egészen felnőtté válásukig maximálisan optimistán tekintenek a jövőbe – akkor is, amikor mások már kissé letörtek.

Fotó: iStock.com/Martinan

Fotó: iStock.com/Martinan

2. Szókimondóak és merészek

Az augusztusban született babák jó eséllyel válnak szókimondó emberekké, de éppen ez teszi őket elismertté, hiszen figyelmet kapnak a stílusuknak köszönhetően. Emellett bátrak és egyben hűségesek is, de talán olykor a túlzottan kritikus szemlélet is jellemző rájuk.

3. Magasabbak és erősebbek

Cambridge-i kutatók szerint a nyáron született csecsemők nagyobb születési súllyal születnek az átlagosnál és magasabb felnőtt is válik majd belőlük a későbbiek során. De hogy mi ennek a magyarázata, azt sajnos nem tették nyilvánossá.

4. Az augusztusi lányok a legokosabbak

A Columbia Egyetem Orvosi Központ kutatói a nyáron született babák szürkeállományát vizsgálták. Azt a felfedezést tették, hogy az augusztusi lányoknak a legfejlettebb az agy ezen része, így kikiáltották őket a legokosabbaknak. Ez persze nem azt jelenti, hogy a decemberben születettek butábbak lennének, pusztán egy feltételezést vontak le egy biológiai felfedezésből.

5. A nyári babákból mindig remek társasági ember válik

Eleinte ugyan visszahúzódó gyerekeknek látszanak, de amint megtalálják az első barátokat, egyből nagyobb hanggal rendelkeznek. Később aztán egyre egyszerűbben, végül nagyon könnyen barátkoznak, és tulajdonképpen az egész életüket ez az egyetlen momentum kíséri végig, hiszen minden ebből indul majd ki.