Csillagok

Sárga, piros, kék és lila: ezt árulja el rólunk az auránk színe

Aurának hívjuk hétköznapi értelemben azt a bennünket körülvevő energiamezőt, amelyet szabad szemmel nem látunk, viszont tudva vagy tudat alatt mégis érezhetünk, ha fizikailag a másik közelébe kerülünk. Ezek azok a rezgések, amelyek megmutatják, hogy éppen milyen hangulatban vagyunk, vagy tágabb értelemben „hol járunk”: béke van bennünk, vagy energiától telve tettrekészek vagyunk. És többek között ez magyarázhatja meg, hogy hogyan és miért viszonyulnak hozzánk az emberek. Az aura többféle színű lehet, de jellemzően mindig van egy uralkodó szín, amely elárulja a – mondjuk úgy – hangulatunkat.

Az egyes spirituális tanítások szerint az auránkat befolyásolhatjuk: megtisztíthatjuk a negatív rezgésektől és erősíthetjük a bennünket körülvevő energiát. Csakhogy nem mindenki tudja, nem mindenki látja ezt az energiamezőt, így annak színével sem lehetünk egyértelműen tisztában – ennek kiderítésére érdemes lehet felkeresni valakit, aki ért hozzá (és nem csalóként áltatja az embereket).

Ha azonban valamilyen úton-módon sikerül megtudnunk, hogy milyen színű energiamező vesz bennünket körül, illetve melyik szín a meghatározó, akkor megtudhatjuk, hogy például hol tartunk az életünkben, mi az, amit esetleg erősítenünk kell, mire kell figyelnünk, min kell változtatnunk. Az auránk színe ugyanis változhat, és változik is.

Fotó: iStock.com/ZoiaKostina

Fotó: iStock.com/ZoiaKostina

Piros: vitalitás

Ez a szín egyértelműen az energia, a vitalitás színe. A gyökércsakrán keresztül áramló rezgések eredményezhetik. Akiknek jellemzően piros az aurájuk, azok racionálisak, a realitás talaján állnak és aktívak. Általában erős akaraterővel rendelkeznek, tettrekészek, energikusak.

Sárga: napfény és ébredés

Azok az emberek, akiknek főleg sárga az aurájuk, azoknál a has- és köldökcsakra „irányít”. Azt mondják róluk, hogy kreatívak, játékosak, lazák és optimisták. Azok, akiknek sárga színű az aurájuk, általában tele vannak inspirációval, új ötletekkel, és magas szintű intelligenciával rendelkeznek.

Zöld: gyógyítás

A zöld aura a szívcsakrából eredeztethető. Ez a szín az egyensúlyt és a növekedést, gyarapodást jelképezheti. A zöld aurával rendelkezők türelmesek és hajlamosak arra, hogy észrevegyék, észleljék az átmenetet az evilági és a természetfeletti között. Természetes gyógyító energiával rendelkeznek, de hogy mi is ez valójában, arra saját maguknak kell rájönniük. Lehet, hogy sosem derül ki ez a különleges képességük. A zöld szín jelenti a megújulást és az újjászületést is.

Fotó: iStock.com/simonapilolla

Fotó: iStock.com/simonapilolla

Kék: béke

A kék aurával rendelkező emberek hajlamosak arra, hogy a torokcsakra irányítsa őket – ezek az emberek rendkívül érzékenyek és intuitívak. Jellemzően nyugodtak, hűvösek, gondoskodók, és tele vannak szeretettel.

Indigó/lila: varázslat

A harmadik szem vagy homlokcsakra irányítja azokat az embereket, akiknek az aurájuk lila vagy liláskékes árnyalatú. A belső hangjuk, a belső tudásuk, a legmélyebb elméjük irányítja az életüket. Ezek az emberek másokhoz képest tudatosak, tudatosan élnek, tudatosan cselekszenek. Érzékenyek mások iránt, és motiválják is mások érzékenységét, összefogását.

Rózsaszín: álmok

A rózsaszín aura a koronacsakrára utal. Az ilyen színű energiamező azt jelezheti, hogy az, aki körül megjelenik, igencsak empatikus, együttérző másokkal. Több síkon élnek, ami azt jelenti, hogy a fizikai valóságon túl hajlamosak a fantázia és a mágia világában is jelen lenni. Pezsgő, szenvedélyes, önzetlen emberek, akik szeretik a környezetükben lévő élőlényeket.