Csillagok

Ez a 3 csillagjegy a leginkább optimista

Mert nem mindegy, hogy a pohár félig tele vagy épp félig üres.

Kos

A jegy szülöttének minden oka megvan az optimizmusra. Nemcsak azért, mert jelenleg egy életét pozitívan meghatározó és kifejezetten jó időszak előtt áll, hanem mert jellemének köszönhetően mindig győztesként kerül ki egy adott helyzetből. Nem gondolja túl a dolgokat és nem komplikál, egyszerűen csak a mának él, ami talán mai társadalmunk egyik legnagyobb erénye. Pozitív kisugárzása mágnesként vonzza magához az igaz barátokat és a jó embereket, de ugyanilyen számban a haragosokat és az irigyeket is, amiért neki jól alakul az élete. Az egyik legerősebb tűz jegy, aki képes fényt gyújtani a legnagyobb sötétségben is, ezért a Kos társaságának optimizmusa a többi jegyre is átragad, ha közös térben vannak.

Fotó: unsplash.com/Diego PH

Fotó: unsplash.com/Diego PH

Rák

Az éremnek mindig két oldala van, és a Rák jegyre ez különösen igaz. Hiszen szülöttei tipikus hangulatemberek, így egyszer ilyen a kedvük, másszor olyan. Ezzel még gond sem lenne, ha képesek lennének eldönteni, hogy az érem melyik oldalával szeretnék végigtaposni a számukra kijelölt utat. Ugyanis azok a Rákok, akik ezt határozottan már eldöntötték, azoknak az élete örökös nyugalmat és harmóniát tükröz. Ez a döntés tette őket örökös optimistává, és mivel gondolkodásuk a pozitív életszemlélet jegyében telik, ezért velük állandóan jó dolgok is történnek, valamint könnyen veszik az olykor felbukkanó akadályokat is.

Bika

A tavasz közepének szülöttei, akik ugyanúgy képesek a be- és kiteljesedésre, ahogyan maga az évszak is. Nincs is annál örömtelibb dolog a Bika életében, amikor az elvetett magokból kikelt növényt szeretettel felnevelik, majd gyümölcsét büszkén szakítják le. A Bika jegyű ember élete pontosan úgy alakul, ahogyan a természet is, törvényszerűség van benne, ezért akár tetszik, akár nem, el kell fogadni úgy, ahogy van. Ők pontosan azért tartoznak a legoptimistább csillagjegy szülöttei közé, mert mindig azt kapják, amit adnak, és ezért mindig képesek a legjobbat, a legtöbbet kihozni magukból. Nagy erényük, hogy mindig szemük előtt lobog a cél, amit már előre megtörténtnek is vélnek, ami további optimizmusra sarkallja őket egy adott folyamatban.