Csillagok

Így diétázzunk a csillagjegyünk alapján

Az, hogy kinek mi a csillagjegye, sok mindent meghatároz. Asztrológusok szerint azonban még a fogyásban is segíthet minket, ha horoszkópunk alapján vágunk bele a diétába. Lássuk a személyre szabott tippeket.

Kos

A Kosok amilyen lelkesen vágnak bele egy-egy diétába, olyan gyorsan el is fogy a lendületük. Mindenképpen ajánlatos számukra előre megtervezni, mit is fognak pontosan enni, ám fontos, hogy ne éheztessék magukat, inkább sokszor, de keveset egyenek.

Bika

Mivel a Bikák rendkívül makacs természetűek, így ha egyszer eldöntik, hogy elkezdenek egy diétát, biztosan végig is viszik azt. Számukra a tanács, hogy a jó evés mellett mozogjanak is, ehhez pedig pótolják az izomépítéshez szükséges fehérjét. Érdemes proteinitalokat vagy fehérjeszeletet választaniuk.

Ikrek

Az Ikreknek roppant fontos, hogy mindig a legjobb formájukat hozzák és jól nézzenek ki, de mivel szeretnek enni, így nem érdemes önsanyargató diétákba kezdeni. Mindenképpen olyan ételeket fogyasszanak a fogyókúra alatt, amiket tényleg szívesen esznek meg.

Rák

A Rákoknak a diéta igazi kihívást jelent, hiszen ilyenkor ki kell kerülniük komfortzónájukból. Olyan ételeket kell enniük, amiket előtte talán nem kóstoltak, ami próbára teheti őket. Az új ízek megismerését ne fogják fel kényszernek és büntetésnek, de a legjobb, ha kis lépésekben haladnak, először azokkal az ételekkel barátkozzanak, amiket már ismernek.

Fotó: pexels.com/adultbedbread

Fotó: pexels.com/adultbedbread

Oroszlán

Mivel az Oroszlánok rendkívül szeretik kényeztetni magukat, ezért igazi kihívás számukra egy diéta lebonyolítása. A legnagyobb probléma talán az édességmegvonással lehet, ezért érdemes alternatív, cukormentes, teljes kiőrlésű vagy gluténmentes lisztből készült, alacsony zsírtalmalmú édességekben gondolkozniuk.

Szűz

A Szüzek elsődleges szempontja a tervezés. Fontos, hogy mindent előre meg tudjanak szervezni, hogy tartani tudják magukat a diétához, ha viszont valami elmozdítja a terveiket, a fogyókúra is dugába dőlhet. Ha nincs idő előre elkészíteni és beszerezni a fogyókúrához szükséges élelmiszereket, érdemes az online rendelés mellett letenni a voksukat.

Mérleg

A Mérlegek úgy gondolják, hogy nekik mindenből a legjobb, legpompásabb jár, emellett nagymértékben odafigyelnek magukra, külsejükre, és ha diétáznak, azt is dívához méltóan teszik. Bár egészségesen esznek, mégis csak azt hajlandóak megenni, amit alapjáraton is szeretnek.

Skorpió

A Skorpiók a diéta betartásában nem valami jók, hiszen ha fáradtak vagy éhesek, akkor azonnal képesek megszegni. Éppen ezért a kulcs náluk a mozgásban van. Emellé érdemes rostban és fehérjében gazdag ételeket fogyasztaniuk.

Nyilas

A megtervezés, és a tény, hogy valamit előre ki kell találni és azt betartani, nem a Nyilasok világa. Ők mindig azt eszik, amit éppen megkívánnak, a fogyókúra viszont így nehezen kivitelezhető. Érdemes kipróbálniuk pár ízletes salátát, a tartósítószeres, csomagolt ételeket pedig jobb elfelejteniük.

Bak

A Bakoknak is szükségük van arra egy diéta idején, hogy kilépjenek a komfortzónájukból, hiszen a megszokásaik rabjai. Ha képesek lemondani a már jól bevált és imádott édességekről, akkor sikerrel is járhatnak a fogyás tekintetében.

Vízöntő

Nagyon fontos szempont a Vízöntőknél, hogy tudják, pontosan mit miért csinálnak, tehát mit miért is esznek. A diétájukat biztosan pontos előkészülettel és tervvel csinálják végig, és sikerrel is zárják.

Halak

A Halak viszonylag könnyen feladják a diétákat, majd újrakezdik, majd újra feladják… Okosabb döntés lehet számukra, ha nem egyik pillanatról a másikra akarnak minden megváltoztatni, hanem megpróbálják életmódváltásként felfogni a fogyókúrát.