Csillagok

Milyen valójában a Mérleg a felszín alatt?

Mindig elbűvölő, bájos és jólnevelt, a konfliktust kerüli. De ha túlcsordul az a bizonyos pohár, kő kövön nem marad...

A Mérleg jól boldogul egyedül, és ezzel mindenki tisztában van: gyakran őt magát leszámítva. Szangvinikus típus, aki ért az emberek nyelvén, és képes bárkivel, bármilyen körülmények között megtalálni a közös hangot. Barátságos, kedves, és végtelenül önálló, ugyanakkor igényli a jó, minőségi társalgást és a mély beszélgetéseket.

Fotó: unsplash.com/Julia Caesar

Fotó: unsplash.com/Julia Caesar

A Mérleg sötét oldala, hogy képtelen nemet mondani, ezért újra és újra több helyre ígérkezik el egyszerre, túlvállalja magát, és épp ezzel hoz – minden szándéka ellenére – kellemetlen helyzetbe másokat. További sötét oldala, hogy gyakran kétszínűnek hiszik, holott valójában sosem volt kettős ügynök egy társaságban sem: egyszerűen csak olyan erős empátia él benne, hogy mindkét oldal véleményével és érzésével képes azonosulni, és állandóan mérlegel, melyik áll épp közelebb pillanatnyi megéléséhez.

A Mérleg gyűlöli a magányt, de szüksége van arra, hogy időről időre egyedül legyen. Azt, hogy épp milyen mértékben boldog, sok esetben az határozza meg, hogy egyensúlyban van-e életében a társasági élet, a másokkal történő minőségi kapcsolódás, illetve az édes, imádott együttlét, amelynek során megpihen és feltöltődik. Bármiről is van szó, a Mérleg életében az egyensúly a legfontosabb: ha azt elveszíti, hihetetlen kitörésekre és összeomlásokra képes.

Ha boldoggá akarsz tenni egy Mérleget, egyszerű dolgod van: tölts vele minőségi időt, halmozd el mindenféle információval (lássuk be: imád jólinformáltnak tűnni, és a jó pletykákat sem veti meg) és apró, személyes ajándékokkal lepd meg, amiről tudja, hogy speciális jelentést is hordoz.

Ha fel akarod dühíteni: sürgesd: kevés dolog van, amit a Mérleg ennél jobban gyűlölne! Szintén zavarja, ha két vagy több dolog közül választania, ez az apró dolgok – vacsoránál az étlap, tévé előtt két film – esetén is abszolút zavarba hozza.