Csillagok

Ennek az 5 csillagjegynek rendkívül nagy elvárásaik lehetnek

Lehet, hogy azt gondoljuk, nekünk teljesen szokványos és hétköznapi elvárásaink vannak, mígnem egy nap kiderül, hogy valójában sokkal magasabbra tesszük olykor (mindig?) a lécet, hogy azt talán még mi sem gondoljuk komolyan. Ez főleg akkor lehet jellemző ránk, ha a születésünk pillanatában a csillagok állása miatt a tulajdonság is meghatározhatja a személyiségünket. Mert ennek az 5 csillagjegynek rendkívül nagy elvárásaik lehetnek.

Persze arra nincs szabály, hogy mekkora elvárások a „normálisak” és hogy mik azok, amik ezen a „normális” szinten felül lehetnek, mégsi valahogy lehet azt érezni, ha valakinek olyan igényei, elképzelései vannak, amik a többség számára már túlzásnak tűnhetnek, extra elvárásnak. Ez természetesen nem feltétlenül negatív jellemző, sőt: talán ez az 5 csillagjegy az, aki ha ragaszkodik a nagy elvárásaihoz és tesz is azért, hogy azok megvalósuljanak, és végül elérik a céljaikat, akkor nagy dolgokat visznek véghez. De nem szabad nekik sem elfelejteniük, hogy olykor fontos és/vagy muszáj kompromisszumokat hozni a boldogságunk érdekében.

Fotó: iStock.com/_iceman

Fotó: iStock.com/_iceman

Szűz

Talán senkinek nincsenek olyan magas elvárásaik, mint a Szűz jegy szülötteinek. A tökéletesre törekszenek az élet szinte minden területén, és körülbelül ezt is várják el másoktól. Éppen ezért talán velük esik meg a leggyakrabban, hogy a végén csalódnak az emberekben vagy a velük történő eseményekben.

Ikrek

Bár az Ikrek jegy szülötteinek nagy elvárásaik vannak, mindig van ezeknek olyan részük, vagy ezek között olyan elvárás, amiről hajlandóak lemondani. Mivel jellemzően cinikusak, ezért inkább azon lepődnek meg, ha valami úgy sikerül, ahogy azt ők szerették volna, mintsem azon, ha valami nem teljesül.

Oroszlán

Az Oroszlánok állítólag úgy gondolják, hogy mindenben ők a legjobbak és mindenből a legjobb jár nekik. Főként a hozzájuk való viszonyulásban lehetnek elvárásaik: a hozzáértők szerint szeretnék, hogy mindenki úgy nézzen rájuk, ahogy azt ők elképzelik – tisztelettel, csodálattal, áhitattal. Ráadásul sokszor figyelmen kívül hagyják, hogy mi is a valóság, és úgy hajlamosak úgy viselkedni, mintha az elvárásaik teljesültek volna.

Mérleg

A Mérlegek hajlamosak nagyon romantikusan látni a világot. Így jellemzően a kapcsolataikat képzelik el úgy, mintha az egy filmbéli románc lenne, és ha a valóságban a párjuk nem úgy viselkedik, a kapcsolat nem úgy alakul, mint ahogy azt a Mérlegek elképzelték, akkor nagyot csalódhatnak. Ezért érezhetik úgy, hogy a kapcsolat, amiben éppen vannak, nem megfelelőek, nem elégségesek a számukra és mindig másikat és másikat keresnek, hátha…

Bika

A Bikák szeretnék azt hinni, hogy az emberekben lehet bízni – és folyton abban reménykednek, hogy ez be is bizonyosodik. Ennek érdekében képesek a környezetüket tesztelni, akadályokat állíthatnak fel, csak hogy bebizonyosodjon, a másik méltó arra, hogy a Bikák a bizalmukba fogadják. Türelmesek, és nehezen adják fel, hogy az elvárásaik egyszer valahogy csak teljesülhetnek.