Csillagok

Így kezeljük a stresszt a horoszkópunk szerint

Legalábbis a csillagjegyünk szerint így kellene kezelnünk, mert a csillagok szerint ránk jellemző tulajdonságaink alapján ezek a stresszkezelési módszerek illenek hozzánk a leginkább. Hiszen mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egy kicsit több feladat, probléma és gond zúdul a nyakunkba, és a megszokott, nyugodt hétköznapjaink egyszeriben zavaros rohanássá válnak számunkra. S hogy hogyan viseljük el ezt a kellemetlen időszakot? Mutatjuk: így kezeljük a stresszt a horoszkópunk szerint.

Kos

Az energikus, független és iránymutató Kosok még egy kicsit élvezik is, ha stresszes az életük, sokszor motiválja őket a munkában és a magánéletben egyaránt. A levezetésre pedig a természetbe mennek, kirándulnak, túráznak – a lényeg, hogy aktívak legyenek.

Fotó: iStock.com/littlehenrabi

Fotó: iStock.com/littlehenrabi

Bika

A Bikáknak fontos, hogy fizikailag vezessék le a felgyülemlett stresszt. Nem szeretik a változást, és meglehetősen makacsok – nyomás alatt szinte képtelenek bármit is tenni. A felgyülemlett feszültség levezetésére pedig jó, ha van a közelükben egy bokszzsák.

Ikrek

Ahogyan a csillagjegy is mutatja, az ebben az időszakban születettekre a kettősség jellemző. A stresszkezelésük is ilyen felemás lehet: egyrészt sajnálják magukat a rájuk szakadt teher miatt, másrészt kihívásnak érzik a helyzetet.

Rák

Meglehetősen csendesek a Rákok, éppen ezért lehet meglepő, amikor a stressz hatására kiborulnak, és ennek hangot is adnak. A legjobb talán az a számukra, ha ilyenkor egyedül maradnak és megszugszanak – például a kedvenc zenéjük segítségével.

Oroszlán

Az Oroszlánok szeretnek emberek között lenni, nincs ez másképp akkor sem, amikor a stresszes munkanapok után szeretnének egy kicsit megnyugodni, feltöltődni. Vagyis a barátok, a családtagok körében vezetik le a feszültséget – filmnézéssel, koktélozással.

Szűz

Az elemző, részletekre figyelő Szűz jegyűek számára a keresztrejtvényfejtés lehet a legjobb szabadidős tevékenység ebben az esetben. Eltereli a figyelmüket, más problémákat kell megoldaniuk, ami segíthet nekik, hogy megnyugodjanak, elengedjék a stresszt.

Fotó: iStock.com/SIphotography

Fotó: iStock.com/SIphotography

Mérleg

A Mérlegek az Oroszlánokhoz hasonlóan szeretik a társaságot. Vagyis egy stresszesebb munkanap végén vagy feszültségekkel teli időszakokban a barátok, a család jelenthet számukra mentsvárat. Kávézások, séták, nagy beszélgetések.

Skorpió

Talán meglepő lehet, de a Skorpiók számára állítólag az a legjobb kikapcsolódás, ha valami „csináld magad” műveletbe fognak – akár a gyerekekkel együtt, de inkább egyedül. Egy gyakorlati projekten való munka kikapcsolja őket, és eltereli a figyelmüket, ráadásul az alkotás miatt fellelkesednek.

Nyilas

A nyughatatlan lelkű és kalandvágyó Nyilasok viszonylag jól kezelik a stresszt, de ha egyszer betelik náluk a pohár, szívesen húznak edzőcipőt és futnak néhány kilométert, hogy oldják a bennük lévő feszültséget.

Bak

Az igen rend- és rendszerszerető Bakok életében szinte ismeretlen fogalom a stressz, ez többek között a fegyelmezett személyiségüknek is köszönhető. Ha mégis feszültebbek, egy illatos gyertya és a kedvenc sütijük tökéletes nyugtató a számukra.

Vízöntő

A Vízöntők jellemzően kreatívak, és közel áll hozzájuk a művészet, ezért a stressz enyhítésének érdekében is ebbe az irányba indulnak el. Festenek, zenélnek, táncolnak, vagyis alkotnak, hogy levezessék a bennük felgyülemlett feszültséget.

Halak

Igencsak érzékeny csillagjegy a Halak, a szülöttei általában álmodozók, intuitívak – és akkor tudják a legjobban feldolgozni az őket ért impulzusokat, ha azokat papírra vetik. Naplót írnak, vagy novellákat, hogy feldolgozzák a stresszt.