Csillagok

Ez a csillagjegy lép félre a legkönnyebben? – Érdekes statisztikák a horoszkóp alapján

A születési dátum és a hozzá kapcsolódó csillagjegy évezredek óta kiindulópontja a jóslatoknak és karakterjellemzéseknek. Van, aki komolyan hisz benne, van, aki inkább szórakoztató érdekességként tekint rá. De vajon mit derít ki az egyes csillagjegyekről a statisztika? Lássuk!

Amikor valaki elolvassa a csillagjegyére vonatkozó jellemzést, sokszor találónak érzi a leírást. A szkeptikusok szerint mindez inkább pszichológiai tényezőknek köszönhető, míg mások szerint tényleg megsúgják a csillagok, merre is tartunk. Az itt következő adatok mindenesetre arra utalnak, hogy a horoszkópból sok minden kiderül.

A legtöbb milliárdos a Kosok közül kerül ki

A Forbes magazin milliárdosokat rangsoroló listáinak elemzéséből az derül ki, hogy a leggazdagabbak között a Kosok dominálnak.

A Skorpiók a legjobb vezetők

Egy elemzés szerint a világ vezetői között a Skorpiók vannak többségben, egészen pontosan 22-en. Ez többek között határozott és ambiciózus személyiségüknek köszönhető.

Nyilas jegyűek a hírnév útján

Úgy tűnik, a Nyilas jegy szülöttei a legesélyesebbek a hírnévre, vagyis kétszer olyan valószínű, hogy ismertségre tesznek szert, mint más jegyek. Ötből egy gyereksztár született a zodiákusnak ebben az időszakában.

unsplash.com/Hang Films

unsplash.com/Hang Films

A Bakok hajlamosak félrekacsintgatni

Talán nem gondolnánk, de arra is létezik statisztika, hogy melyik jegy a leghajlamosabb a félrelépésre. Az egyik, párkapcsolatban élők számára készült társkereső oldal – igen, ilyen is van – vizsgálatából az derül ki, hogy a legtöbb regisztráló a Bak jegyében született. Ők bizonyulnak egyébként a legaktívabbnak is az oldalon.

A legjobb atléták Vízöntők

Zárjuk a sort egy pozitív következtetéssel: a világ legnagyobb atlétái között Vízöntőkben jelentősen többet találunk, mint a többi csillagjegyből. Az esetek 21%-ában a kiemelkedő sportemberek nap- vagy holdjegye Vízöntő.