Csillagok

Ezt bánják meg a legtöbben a haláluk előtt – és így kerülhetjük el, hogy mi is belefussunk

Rengeteg kutatás készül azzal kapcsolatban, hogy az emberek mit bánnak meg a legjobban, mielőtt eljön értük a vég. Sokféle eredmény születik ezekben a kutatásokban, de egy rendszeresen megjelenik a válaszok között. Ha nem szeretnénk mi is így járni, mutatjuk, mit tehetünk annak érdekében, hogy ezt elkerüljük!

Ha valakitől halála előtt megkérdezik, mit bán a legjobban, nagy az esély arra, hogy olyan dolgokat mond majd, amiket nem tett meg, és nem olyanokat, amelyeket megtett, de megbánt azóta. Sok kutatás készült már ebben a témában, hiszen ezekből a válaszokból rengeteget tanulhatunk mi, akiknek még vannak éveink arra, hogy rendbehozzuk a helyzetünket.

Fotó: iStock.com/mangojuicy

Fotó: iStock.com/mangojuicy

Az egyik leggyakoribb megbánás az emberek között az, hogy nem a saját életüket élték, hanem azt, amit mások elvártak tőlük. Ez újra és újra előjön mindenkinél, hiszen a halálunk előtt nagyon tud fájni, ha meghazudtoltuk önmagunkat, és nem a saját boldogságunkat helyeztük előtérbe, hanem másoknak ugrottunk egész életünkben. Ha nem szeretnénk így élni, fogadjuk meg az alábbi tippeket!

Válogassuk meg, kikre hallgatunk!

Az, ha a saját boldogságunkat szeretnénk szem előtt tartani, nem azt jelenti, hogy senkit nem kell meghallgatnunk az egész világon, és csak a saját fejünk után kell mennünk. Válogassuk meg inkább, hogy ki az, akiben megbízunk, és akiről tudjuk, hogy jót akar nekünk – és rá hallgassunk ahelyett, hogy másokra figyelnénk.

Ismerjük meg önmagunkat!

Anékül, hogy tudnánk, mit szeretnénk, nagyon nehéz a saját álmainkat követni – éppen ezért fontos, hogy először határozzuk meg, mit is szeretnénk igazán. Utána rájöhetünk, hogy mindezt hogyan tudjuk elérni.

Tanuljunk meg nemet mondani!

Csak azért ne mondjunk igent, mert nem akarunk megbántani valakit – ha valójában nem akarjuk elvégezni azt, amire megkérnek minket, inkább mondjunk nemet, nincs azzal semmi baj.