Csillagok

A Neptunusz hatására kicsit paranoiásak lehetünk mostanában

A Neptunusz korábban is megzavarta már a lelki békénket, most azonban még jobban beleszól majd abba, hogy mit és hogyan érzünk. Retrográd állásba kerül ugyanis a napokban, és hatására kifejezetten gyanakvók és paranoiásak leszünk, úgyhogy ha úgy gondoljuk, a párunk megcsal minket, vagy valaki megpróbál lehúzni minket anyagilag, inkább várjunk egy kicsit a gyanúsítgatással.

Asztrológusok szerint akkor, ha egy bolygó retrográdba fordul, arra késztet minket, hogy befelé figyeljünk a külső dolgokkal szemben – méghozzá azokra az aspektusokra, amelyekért az adott bolygó felelős. A Merkúr ezért jelent akkora szerencsétlenséget retrográd időszakában, a Neptunusz pedig ezért jelenti azt, hogy a paranoiánk és a képzelőerőnk szárnyalni kezd – ez a bolygó ugyanis az intuícióért, a megérzésekért, a botrányokért és a gyógyulásért felel. Magyarán, azt érezhetjük, hogy valami nagy botrány közeleg, a képzelőerőnk pedig még rá is erősít a megérzéseinkre.

Fotó: Unsplash/Chetan Manaria

Fotó: Unsplash/Chetan Manaria

Hatással lehet a mindennapjainkra

Ilyenkor azok, akik egyébként is hajlamosak arra, hogy túlgondolják a dolgokat vagy paranoiásan viselkedjenek, teljesen kibújhatnak a bőrükből – az egyetlen megoldás, ha tudatosan figyelünk arra, hogy ez ne történjen meg. A párkapcsolatunkban, a családunkon belül, a baráti körben, de még a munkahelyen is utolérhet minket a probléma, és ott is bajt látunk majd, ahol valójában nincs is, ezzel teljesen az őrületbe kergetve magunkat, és a körülöttünk élőket is.

De nemcsak a magánéletünkben és a munkahelyünkön jelentkezik ez: a mentális egészségünk is megsínyli a dolgot. Ha valaki például nagyon fogékony a hipochondriára, a depresszióra, a szorongásra, vagy komolyabb fóbiái vannak, akkor mérget vehet rá, hogy ezek mind felerősödnek az elkövetkezendő napokban.

Persze ez nem jelenti, hogy mindenkire ilyen hatással lesz a Neptunusz mozgása – van, aki meg sem fogja érezni, és azok is könnyebben vészelik majd át, akik tudják, hogy ez valójában csak a csillagok állásának köszönhető, nem pedig annak, hogy tényleg valami komoly bajuk van.