Csillagok

Ez a három csillagjegy a legőszintébb az összes közül

Ezek a csillagjegyek ugyanis annyira őszinték, hogy inkább megbántják a másikat, mint hogy hazudjanak. Mert van őszinteség, és van a kegyetlen őszinteség – a kettő között érdemes különbséget tenni, mert míg az elsőbe belefér az elhallgatás és a kegyes hazugság, a másodikba nem. A kegyetlenül őszinte emberek büszkék arra, hogy mindig, minden körülmények között az igazat mondják – ezek a csillagjegyek hajlamosak arra, hogy minden kertelés nélkül közöljék, mit gondolnak.

Nyilas: kimondja, amire mindenki gondol

A Nyilasok szerint teljesen felesleges kertelni, és úgy füllentgetni, hogy valójában mindenki tudja az igazságot – egy társaságban mindig ők azok, akik akkor is kimondják, mit gondolnak mások, ha azok a mások nem feltétlenül fogalmazták volna meg maguk. Ez a csillagjegy úgy gondolja, hogy tiszteletlenség mással szemben az, ha nem vagyunk vele korrektek, ezért inkább megbántja a másikat, de figyel arra, hogy mindenki tudja, hányadán áll vele. Bevállalja a konfliktust akkor is, ha nem lenne muszáj, csak hogy kiálljon a véleménye mellett.

Fotó: iStock.com/g-stockstudio

Fotó: iStock.com/g-stockstudio

Kos: aki akaratlanul őszinte

A Kosok valójában akkor is őszinték, ha nem akarnak azok lenni, mert az indulataik vezérlik őket – ha felhúzzák magukat, nincs senki, aki lenyugtathatja őket, és ezért olyan őszinteségi roham is rájuk jöhet, amivel jócskán megbántanak másokat. Nem akaratlagos a viselkedésük, egészen egyszerűen képtelenek irányítani az indulataikat.

Szűz: a kegyetlen kritikus

A Szűz csillagjegyűek mind magukkal, mind másokkal szemben nagyon kritikusak, és ezt nem is félnek mások orra alá dörgölni. Úgy vélik, hogy az építő kritikától mindenki csak fejlődik, még akkor is, ha éppen rosszul érinti a vélemény – éppen ezért nem is tesznek lakatot a szájukra, mindig megmondják, mit is gondolnak valójában. Ez egy ideig sértő lehet, de aztán megtanulható, hogyan kell a Szüzekkel bánni, és hogyan kell értelmezni a nyers őszinteségüket.